Kulutusjuhla

Työmatkapyöräilyä, pyöräretkiä ja tyylipyöräilyä

Huomenna vietetään valtakunnallista Pyörällä töihin -päivään. Siis kannustetaan ihmisiä ainakin kokeilemaan pyörää työmatkavälineenä.

Päivään liittyy myös muita tapahtumia, joista kertoo Kaupunkifillari: Helsingissä julkistetaan Vuoden pyöräilijä 2010, Työmatkapyöräilyn ideapakki ja Helsingin työmatkapyöräilyn pääreitit -kyselyn ensimmäiset tulokset.

Lisäksi klo 17 Kriittinen pyöräretki lähtee liikkeelle Havis Amandan patsaalta. Fillaroijien letka kiertää noin kymmenen kilometrin lenkin. Tapahtumatiedot Facebookissa.


Fillarikonsultit haastaa
kuvaamaan itsensä tyylikkäässä pyöräilyasussa päivän kunniaksi (via Kemikaalicocktail).

”Näytetään, että pyöräily on kaupunkilaisen ykköskulkumuoto eikä liikkuakseen fillarilla todellakaan tarvitse vetäistä verkkareita jalkaan. [- – -] Lähetä fillarikuva itsestäsi meille (marja(at)fillarikonsultit.net) tai linkki blogiisi ja lähetämme sinulle kiitokseksi Globe Hopen valmistaman Fillarikonsulttien satulasuojan.”

Itselläni on tällä hetkellä sen verran paha flunssa, etten välttämättä vielä huomennakaan uskaltaudu pyörän selkään. Mutta viime vuonna esittelin Yakkayn hattupyöräilykypäräni, ja tänä vuonna myönnän ostaneeni oranssin retropyöräilypaidan UFF:lta. Se pitänee esitellä jossain vaiheessa.

1 Comment

  1. Vain vartti työmatkaa pyörällä ja bussilla n. kolme varttia, joten totta kai aina pyörällä kun vaan mahdollista. Valitettavasti tuntuu, että kevyen liikenteen väylät puhdistetaan lumesta talvella vasta myöhään iltapäivällä eli töihin on aamuisin monesti ankea polkea. Samoin tuo ”tappajasepeli”, joka rikkoo pistosuojatutkin kumit, ärsyttää.