Kulutusjuhla

Stockmann ei myy häkkikanaloiden munia

Osmo Soininvaara antaa pisteet Stockmannille: ”Stockan herkku näyttää lopettaneen häkkikanaloiden tuottamien kananmunien myynnin ja myy vain luomumunia ja vapaan kanan munia. Olen tästä hyvin ilahtunut, koska kanojen telkeäminen liikkumisen estäviin häkkeihin on maataloutemme epäeettisin teko. Saksassa se on kiellettyä. Pisteet Stockalle!

On kuitenkin mielenkiintoinen periaatteellinen kysymys, kuuluvatko eettiset valinnat kaupalle vai kuluttajalle.” (Mari Koo; kiitos Suvikolle vinkistä. Ja yleisesti tiedoksi, että häkkikanalat kielletään EU:ssa 2012. Tilalle tulevat lattiakanalat tai virikehäkit, joissa kanoja on 13 kpl neliömetrillä.)

2 Comments

  1. Virikehäkki on kyllä häkki, vaikka vähän isompi ja mukavampi onkin. Mutta turha huokaista.

  2. P, jep, olen ihan samaa mieltä: 13 kanaa neliömetrillä on monta kanaa pienessä tilassa. Itse ostan munani luomuna, mutta en niitäkään kovin usein.