Kulutusjuhla

Ruokaa tai vaikka reseptejä lahjaksi

Haarukka toivoisi ylioppilaille muita lahjoja kuin turhaksi käyvää tavaraa: ”Voisiko jopa ylioppilasta tai muuta valmistujaa lahjoa ruokaisasti? Itse yritin myydä kirpputorilla korkeaa pinoa elämänviisausopuksia, joita minulle ylioppilaaksituloni kunniaksi lahjoitettiin (eivät tahtoneet mennä kaupaksi, kuka haluaisi?), joten ainakin niille ruoka olisi hyvä kilpailija. Lahjakortti hauskaan ravintolaan, lahjakortti ”meille illalliselle”, sampanjapullo juhlan kunniaksi, leivontatarpeet hyvän ohjeen kera… Lopulta yksi arvokkaimmista asioista, mitä sukulaiset voivat nuorille antaa, ovat minusta sukupolvelta toiselle kulkeneet reseptit (tai ruisleivän juuri).”

2 Comments

  1. Minä toivoin ja sain silloin melkein kymmenen vuotta sitten yo-lahjaksi lähinnä rahaa.
    Konkreettisista lahjoista kekseliäin ja käytetyin on kuitenkin ollut Ruutukokki ( https://www.suurikuu.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=9510258768 ) .
    Kunnollinen peruskeittokirja on painonsa arvoinen kultaa.

  2. itse sain aikoinaan kunnon peruskeittokirjan ”parasta kotiruokaa”, jonka sivut ovat joistain kohdin jo liimaantuneet yhteen. Nyt kokosimme ylioppilaalle juurikin tämänhenkistä lahjaa sisältäen kattilan, keittokirjan, ruokaa ja ainekset sekä ohjeen sienisalaattiin 🙂