Kulutusjuhla

Marseille-saippua ja palashampoo kehujen kohteena

Jemory paljastaa mm. suhdettaan kosmetiikkaan ja kehuu palashampoon: ”Kosmetiikasta pitäisi luopua ja kemikaaleista muutenkin. Inhoan syvästi tuhruisia meikkipusseja, eltaantuneita huulipunia ja töhkäisiä mascaroita. Meikkipussin pitää olla pieni ja siisti. Sieltä löytyy mascara, eyeliner, huulipuna, värivoide, deodorantti, vital-rasia, palashampoo ja hiuksiin jätettävä hoitoaine, pinsetit, hammasharja, hammaslankaa ja höylä. Erityisesti inhoan suihkugeelejä. Ihmiset luulevat tarvitsevansa suihkugeelejä. Eivät he tarvitse. Pala marseille-saippuaa riittää ihan hyvin. Apropos, saippuapalashampoo on ässä tuote: ei muovipakkauksia, on riittoisa ja tukka tuntuu ihanalta! Pitäisi myös ostaa suolaa, jota voi käyttää kuorimavoiteena saunan jälkeen.” (Mari Koo)

5 Comments

 1. hmm, kaikkien tukka ei ehkä ihastu palasaippuasta, hiuksia kuitenkin on erilaisia, vedenkin kovuus vaikuttaa millainen tuote sopii, ja vuodenaika mahdollisesti. suola taas voi imeä ihosta kosteutta, itse preferoin ruskeaa raakasokeria jota käytetään mm. kuubassa samaan tarkoitukseen eli kuorintaan.

  kaikki eivät kuvittele tarvitsevansa suihkugeelejä, mutta saippua-tuotehan sekin on, kyse on formaatista. valitsen mieluummin geelimäisen, se pala lipsuu sormista ihan aina suihkun lattialle…

 2. Suihkugeeli ja ”nestesaippua” eivät usein ole saippuaa nähneetkään, vaan sisältävät kovan luokan synteettistä tensidiä sodium laureth sulfate tai sodium lauryl sulfate. Nämä aineet sopivasti annosteltuina käyvät vaikka autotallin lattian tai auton moottorin pesuun. Palasaippuasta ei jää muovipurkkeja, jotka järkevä jätehuolto kierrättäisi raaka-aineeksi tai polttaisi, ja itse saippua, huom. aito saippua, on varsin nopeasti biohajoava tuote.

  • Hannele Keski-Orvola

   Kiitos Mikko tiedosta. Olemmekin inokkaita palasaippuan käyttäjiä ja tämän jälkeen vielä enemmän.

 3. Hannele Keski-Orvola

  Sappisaippua on ainoa, jolla saa vaikeimmankin tahran pois(saksia lukuunottamatta). Kova aine on trikloorietyleenikin, mutta haju on kamala, ja varovaista hommaa(ei lapsille eikä muillekaan asiaaa ymmärtämättömille). Miten sitä saataisiin peräkylillekin myyntiin?Savonlinnaan ainakin.

 4. Hannele Keski-Orvola

  Villanpesussa Marseillesaippuaa ei voita mikään!