Tutkimusyhtiö ICD on vertaillut kännykkävalmistajia paketoinnin, materiaalin, energiankäytön, kierrätyksen ja yleisen kestävä kehityksen panostusten mukaan. Erityisen hyviä pisteitä ei saa yksikään kymmenestä vertaillusta valmistajasta, mutta viiden kärki on aakkosjärjestyksessä Apple, LG, Nokia, Samsung ja Sony Ericsson. Eri yhtiöillä on omat vahvuutensa toiminnassaan, uutisoi Tietokone: ”Nokian suurin valtti ovat käytetyt materiaalit, sillä 65–80 prosenttia laitteiden osista voidaan kierrättää. Yhtiö on myös pisimmällä kierrätettyjen materiaalien hyödyntämisessä tuotannossa.

Applen valtteja on sitoutuminen vihreään toimintatapaan. IDC:n mukaan Steve Jobs on erittäin aktiivinen vihreiden arvojen vaalija. Apple kierrättää tuotteitaan lähes kaikissa maissa joissa iPhone-puhelimia on myynnissä. Yhtiö on myös aktiivisesti vaatinut alihankkijoitaan parantamaan ekologisuuttaan.” (Mari Koo)