Kulutusjuhla

Huomenna vietetään Autotonta päivää ja kuullaan Ralph Naderia

Huomenna eli keskiviikkona 22. syyskuuta vietetään kansainvälistä Autotonta päivää. Esimerkiksi Helsingissä tämä näkyy niin, että joukkoliikenteessä on halvemmat hinnat ja Narinkkatorilla järjestetään mm. pyörähuutokauppa.

Omasta näkökulmastani erityisen mielenkiintoista on se, että Suomessa on vierailulla yhdysvaltalainen kuluttajaliikkeen uranuurtaja ja myös presidenttiehdokkaana nähty Ralph Nader. Hän pitää yleisöluennon yliopiston päärakennuksella (Fabianink. 33) klo 13-15. Itse tosin pääsen kuulemaan Naderia aamiaisseminaariin Kraft&Kulturin kutsumana.

Nader nosti aikoinaan esiin esimerkiksi autojen turvallisuuspuutteita ja julkaisi vuonna 1965 kirjan Unsafe at Any Speed. Tämän myötä hänestä siis tuli kuluttaja-aktivismin näkyvä hahmo.

Yleisöluennollaan Nader kertoo, mitä hän ajattelee kuluttajan vaikutusmahdollisuuksista 2010-luvulla. Keskustelemassa ovat myös kuluttajaekonomian lehtori Minna Autio Helsingin yliopistosta ja projektijohtaja Tuuli Kaskinen Demos Helsingistä.

Veikkaan, että yliopiston sali tulee täyttymään, joten kannattaa varmasti suunnata paikalle ajoissa.

2 Comments

  1. Hei
    Google löysi blogisi Naderin nimen perusteella
    – olisi kiva saada tiivistelmä Naderin esitelmästä kun en itse pääse paikalle 🙂

  2. Tapio, koetan tuottaa hieman nettiin materiaalia sen perusteella, mitä Nader puhui aamiaisseminaarissa. Jätän nyt siis varsinaisen luennon väliin, mutta eiköhän sieltä jostain toisaalta nettiin tule tietoa. Ja aamulla oli myös tiedotustilaisuus, joten varmaan mediassa on pian Nader-juttuja. Ensi alkuun kännykkäkuvani Naderista 🙂

    Tässä vaiheessa on varmaan hyvä lisätä tämä eli:
    Disclaimer: kirjoitan mm. kolumnia Kraft&Kulturin (jonka kutsumana Nader on Suomessa) asiakaslehteen, jonka ensimmäinen nro ilmestyy lokakuussa