Kulutusjuhla

Yksinkertaisempi elämäntyyli voi olla myös itsekäs valinta

Saara kehottaa kuluttamaan niin, että se tuottaa iloa, ja usein niukempi, mutta laadukkaampi kulutus tuottaa myös suuremman nautinnon: ”Minusta yksinkertaistaa voisi myös itsekkäistä syistä, esimerkiksi siksi ettei kulutuskeskeinen elämäntapa tuota onnea ja hyvää elämään vaan jotakin aivan muuta. Elän yksinkertaisesti, siis käytän laadukkaita ja kestäviä vaatteita, syön laadukkaista raaka-aineista huolella valmistettua ruokaa, nautin takan lämmöstä ja saippuasta joka tuoksuu taivaalliselta eikä kuivata herkkää ihoani. [- – -] Kulutuskeskeisen elämäntavan tarjoamat onnistumisen elämykset ovat vähissä ja niin pieniä että niitä on metsästettävä lakkaamatta. Samalla markkinointi pyrkii synnyttämään uusia tarpeita ja tekemään meistä tyytymättömiä siihen mitä meillä jo on. Tähän ansaan vihertäjäkin astuu helposti: ekologisempi elämäntapa nähdään kulutustyylinä. Voit kuluttaa oikein tai väärin, ja yleensä teet aina jonkun mielestä jotakin väärin. Mutta mitäpä jos unohtaisimme sen kaiken mitä teemme väärin ja puutteellisesti? Mitäpä jos miettisimme, mikä on helppoa ja palkitsevaa ja yrittäisimme sitä? Itse olen sitä mieltä että jos yksinkertaistaminen ei ole mielestäsi kohtuullisen helppoa ja palkitsevaa, kiusaat itseäsi turhaan. Koska meillä kaikilla on runsaasti parantamisen varaa monessa asiassa, ei ole mitään syytä olla menemättä reilusti siitä missä aita tuntuu matalimmalta.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Saaran blogi on muutenkin täynnä fiksuja juttuja. Kannattaa pitää silmällä.