Kulutusjuhla

Lasitettu parveke tuo energiansäästöä ja asumismukavuutta

Jutta iloitsee lasitetusta parvekkeesta myös energiansäästösyistä: ”Tampereen yliopiston Kimmo Hilliahon tutkimuksessa kävi ilmi, että lämmitysenergiakulutuksessa lasituksesta koituu asuintalolle säästöä keskimäärin 5,9 prosenttia mutta jopa 10,7 prosentin lukemakin ilmeni.

Lasitettua parveketta verrataan tuulikaappiin ja parvekkeen takaisen huoneen lämpötilaa voisi laskea jopa asteella.
Energiankulutusta enemmän itse olen nauttinut lasituksen tuomasta suojasta. Talvella ei tarvitse luoda lunta ja nytkin lasitus estää lehtien leijumisen parvekkeelle.

Olen asunut erilaisilla parvekkeilla varustetuissa taloissa. Talossa, jossa parvekelasituksia ei ollut, jotkut asukkaat laitattivat ne itse. Tämä hanke voi kuitenkin mietityttää, sillä niiden huolto ja niistä koituvat mahdolliset vahingot asukkaat joutuvat maksamaan omasta pussistaan.

Hyvä puoli hankkeessa on se, että työtä voi ilmoittaa vähennyksenä verotuksessa, sillä lasitustyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Meillä on lasitettu parveke, jonka laseja on pakko pitää koko ajan auki, koska muuten alakerrasta leijuva tupakansavu jää parvekkeelle pyörimään (ja tulee siitä tuuletusaukon kautta olohuoneeseen). Olenkin ihmetellyt, miksi tuuletusaukko on suoraan parvekkeen kohdalla. Raittiimpaa ilmaa saisi sisään minkä tahansa muun ikkunan kohdalta.

  2. Periaatteessa korvausilman ottoaukko ei saa olla parvekkeelle jos se on lasitettu. Tässä eräänä aamuna radiossa haastateltiin parvekelasien asentajaa, joka kertoi että ainakin he tukkivat korvausilman ottoaukot parvekkeelle. Eli asuntoon sisälle ei saisi tulla sitä parvekkeen lämpimämpää ilmaa, ja tämä tieto romuttaa täysin Tampereella tehdyn tutkimuksen, joka perustuu juuri siihen että asuntoon tulee parvekkeen lämpimämpää ilmaa.