Kulutusjuhla

Goretexin kemikaalit inhottavat – mistä saisi lapselle hyvät talvikengät?

Project Mama -blogin Katja kokee lapsen talvikenkien ostamisen hankalaksi, sillä esim. goretex sisältää haitallisia kemikaaleja: ”Olen metsästänyt Maddelle talvikenkiä. Kengistä tulikin supervaikea projekti Tarja Castelin kirjoitettua Ipanaelämää-blogissaan kiinnostavan postauksen siitä, että goretex sisältää sekä ihmiselle että ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Kiitos ei. WWF raportoi, että näitä hormonitoimintaakin häiritseviä perfluorattuja yhdisteitä sisältävät mm. Teflon, Goretex, Stainmaster ja Scotchguard -tuotemerkit. Jees.

Olen aivan kypsä siihen, että kemikaaleja tutkitaan vasta kun vahinko on tapahtunut. Varsinkin kun näitä yhdisteitä löytyy jo joka puolelta ympäristöstä. [- – – ] En halua ostaa tuotteita, joissa käytetään tällaisia aineita! Hackman on jo päällystänyt pannunsa keraamisella Ceratec-pinnoitteeilla (josta varmaan 50 vuoden päästä löytyy jotain skeidaa – jos ihmiset nyt enää onnistuvat parin sukupolven päästä lisääntymään), joka parin kokeilukerran perusteella on parempaa kuin teflon. Mutta mistä saisin ipanalle loskankestävät talvikengät? Pärjäisimmekö kumppareilla ja nahkasaappailla? (Mari Koo)

4 Comments

  1. Hackmanin pannujen pinnoite ei vain ole kovin kestävää – minulta hajosi kaksi pannua ihan muutaman kuukauden välein (toinen oli ensimmäisen tilalle saatu vaihtokappale). Teflon kestää kauemmin.

  2. Ihan Prismasta saa Heirolin Serasafe -keraamisia pannuja ja kattiloita. Ovat olleet loistavia käytössä!

  3. Ajattelin ostaa itselleni ensi talvena huopikkaat, jos vaan tulee lainkaan pakkaskelejä. Ei ne mitkään joka sään kengät ole, mutta kovilla pakkasilla mahtavan lämpimät.

  4. Kyllä on joitakin merkkejä joilla ei ole gore tms myrkyllisiä käsittelyjä kengissä. Me tilattiin lapselle Ubik merkkiset nahkaiset talvikengät ilman käsittelyjä pikkujalat.fi verkkokaupasta. Nahka on hyvän tuntuista ja niissä on lämmin aito villavuori!