Kulutusjuhla

Berliiniläistavaratalon elintarvikeosasto tarjoaa laatua, luksusta ja valikoimaa

Berliiniläinen KaDeWe-tavaratalon elintarvikeosasto oli ehdottomasti mainio turistikohde: niin paljon kaikkea kiinnostavaa ja kiehtovaa, ja siihen päälle vielä hyvää palvelua.

Elintarvikeosastolta löytyy useita pisteitä, joissa voi herkutella: syödä aterian, maistella juustoja, nauttia kahvin tai teen tai vaikka kilistellä kuohuviinillä, kuten minä tein.

Näytillä ollut kuohuviini oli tietysti myynninedistämistä, ja omasta lasillisesta piti toki maksaa se muutama euro.

Alkoholivalikoima oli ylipäätään kiinnostava. Hinnoista huomaa, että tietty luksus on voimissaan ja näillä nurkilla on taatusti ihmisiä, joiden varallisuutta ei kirpaise, vaikka pullo sisältöineen maksaisi 17 000 euroa.

KaDeWessa oli myös monenlaista tarjontaa esimerkiksi eri maanosista. Ylipäätään valikoima tuntui häkellyttävältä: juustotiskejäkin oli niin monta, että valinnan tekeminen osoittautui aivan liian vaikeaksi.

Myös kahvi- ja teeosastot olivat näyttäviä ja laajoja. Täällä ei tarvitse nurista, ettei olisi irtoteevaihtoehtoja tai erilaisia kahvipapuja.

Tietysti myös ekologisuus ja lähituotanto löytyvät hyllyistä. Luomukananmunien hinta voi tuntua korkealta (3,48 euroa/5 kpl), mutta tietysti myös pakkauksen mukana myydään mielikuvia: pienessä pahvirasiassa on pehmikkeenä oljenkaltaista heinää.

Mitä minä sitten ostin tässä elintarvikkeiden huippumyymälässä? Oikeastaan en juuri mitään, sillä keskityin ihmettelemiseen. Mutta pitänee tehdä ehkä vielä uusi reissu ja varata vähän enemmän aikaa.

KaDeWe avasi ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1907. Yritystoiminnan historiassa näkyvät maailman tapahtumat: esimerkiksi vuonna 1943 amerikkalainen lentokone tipahti tavaratalorakennukseen aiheuttaen vahinko niin paljon, että rakennus lähes tuhoutui. Sodan jälkeen KaDeWen avaaminen oli uuden alun symboli.

2 Comments

  1. Mie osuin kerran KaDeWehen joulun alla. Voin kertoo, että vautsi-efekti oli melkomoinen. No joo, ihan pelkästään näyteikkunat, mutta heti sisään astuessa oli vastassa monimetrinen kuusi täynnä valkoista ja kultaa, joulupukki ja sitä rataa. Ylellisyyskerroin esim. Stokkaan verrattuna aika hyvä. Ostoksia tein lähinnä karkkiosastolta (voi mikä yllätys).

  2. KaDeWen meininki on kyllä upeaa: en jotekin osannut ajatella, että säntillisenä pidettyjen saksalaisten kaupoista löytyisi moista. Kieltämättä Stocka tuntuu tämän jälkeen aika pliisulta…