Kulutusjuhla

Vegaaniksi siirtyminen vaatii vähän viitseliäisyyttä, mutta sujuu yllättävän helposti

Tomppa siirtyi kolmessa kuukaudessa vegaaniksi: ensin jäi pois liha, sitten kala, sitten muut eläinperäiset tuotteet: ”Yleinen havaintoni oli, että kolmessa kuukaudessa vegaaniksi ryhtyminen oli todella helppoa, ja ennen kaikkea se toi minulle iloisen mielen. Hienoa kyllä sain lähes kaikki elintarvikkeet lähikaupastani: ainoastaan Tofumoonin maukkaan savutofujuuston jouduin hakemaan leivänpäälliseksi ekokauppa Ruohonjuuresta. Opiskelijaravintola Unicafésta sai päivittäin hyvää vegaanilounaan. Erityisesti minua ilahdutti se, että ruokavalio ei edellyttänyt papujen syömistä (minä inhoan papuja!). Ehkä tärkeimmän huomion tein kuitenkin silloin, kun kolmen kuukauden lupauksen jo täytyttyä en ostanutkaan kaupasta eläinperäisiä tuotteita. En enää asettanut itselleni koko kysymystä: niin tyytyväinen olin kasvisruokavalioon.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Ymmärrän. Ei se vaikeaa olisi, vain askel vegetaarista. Jotenkin en vaan ole jaksanut itse säätää vielä niin pitkälle. Hunaja, munat ja maitotuotteet on edelleen mukana, maitotuotteet tosin aika vähäisinä enää kun soijamaito kelpaa kahviinkin. Mutta ehkä mummona viimeistään, kun ei tarvi syödä lounaita enää ulkona 🙂