Arkadianmäki-sivuilla asiakas kertoo valinneensa puhelimen ostopaikaksi Nokian lippulaivamyymälän Helsingissä uskoen, että saa sieltä parasta palvelua. Hän päätyi ostamaan puhelimen, joka lakkasi käynnistmästä parin viikon kuluttua: ”Asiantunteva ja avoin asiakaspalvelija oli käynyt puhelimen ominaisuudet läpi ja kertonut asiakkaalle todennäköisestä viasta: Väritykseltään hopeinen N8 voi lakata käynnistymästä. [- – -] Asiakas palasi liikkeeseen 09.11.2010 ja kohtasi hänelle puhelimen myyneen asiakaspalvelijan. Valitettavasti kyseinen asiakaspalvelija oli kiireinen ja asiointi tapahtui palvelutiskillä, joten ostoa edeltänyt keskustelu ei todennäköisesti vaikuttanut tilanteeseen.

Puhelimen kaksi päivää vaille kolme viikkoa sitten hankkinut asiakas tiedusteli mahdollisuutta viallisen laitteen vaihtamisesta uuteen. Maalaisjärjellä oletus laitteen vaihtamisesta uuteen kuulostaa järkevältä. Olihan laitteen myynyt taho spekuloinut myöhemmin toteutuneen vian ennen puhelimen myymistä asiakkaalle. Vaatimus ei toteutunut ja asiakkaan tyytymättömyys hoidettiin antamalle hänelle postiosoite reklamaatiota varten. [- – -] Tapahtumaketju herätti kysymyksiä: Pitääkö asiakkaan olettaa, että hopeinen N8 on huonompi puhelin kuin esimerkiksi sininen? Miksi hopeisia N8-malleja myydään jos vika on tiedossa? Eikö vika ole riittävän yleinen vai onko se tullut esiin hiljattain? Tietysti puhelimissa on vikoja, mutta puhelimen käynnistämisen estävä vika ei ole pienimmästä päästä. Tiedetäänkö Nokialla viasta riittävän korkealla tasolla ja osaako kukaan arvioida kuinka monta puhelinta “ominaisuudella” on varustettu?” (Mari Koo, kiitos vinkistä Kaisa K:lle!)