Hukkajukka pohtii, mitä tarkoittaa lahjojen kannalta se, että moni vähentää tavaroitaan ja tahtoo lisää tilaa kotiin: ”Tästä päästäänkin siihen lahja-asiaan. Jos edellä mainittu ajatus — siis se, että uusi tavara sisään vie jonkun vanhan tavaran ulos — yleistyisi, mitä se tarkoittaisi lahjojen kannalta? Sitä, että tuomalla jonkin tavaralahjan antaja osoittaa ajattelevansa, että tämä tavara on tarpeellisempi kuin joku — mieluiten useampi — saajan entisistä tavaroista. Aika julkea ajatus, tavallaan.

Mutta jos saaja joutuu miettimään, miten tästäkin lahjaksi saadusta tavarasta pääsisi eroon, lahja paitsi epäonnistuu ilahduttamisfunktiossaan, myös aiheuttaa suoranaista vaivaa. Vai oletko joskus itse nauttinut kamakasan keräämisestä nurkkiin, jotta saisit joskus sen kyydittyä kirpparille?” (Mari Koo)