Kulutusjuhla

Remontintekijällä on vaikeuksia öytää mieleisiään huonekaluja

Mea uusii keittiöremontin yhteydessä kotinsa ilmettä, mutta toteutus ei olekaan kovin helppo: ”Keittiön ovia ei olekaan juuri tasan sen värisiä kuin halusin. Sohvan sekä väri että koko eivät tunnu osuvan makuhermoon. Sohvan jalkoja ei tehdä sen värisinä kuin lattia. Eikä muutenkaan sellaista sohvaa kuin sieluni silmät olivat maalailleet ole olemassakaan. Lampuista puhumattakaan. Tai pöydästä nyt varsinkaan. Saati matosta.

Miten kaikilla muilla on aina hienot keittiöt, kaikki sopii kaikkeen ja roskiksista ja kirpputoreilta ja mummon vintiltä on löytynyt kivaa vintage-kamaa piristämään modernia ilmettä. Minun ilmettäni korostaa kohta moderni musta pilvi, jos tämä ei kohta ala lutviutua.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Rautakaupoissa kyllä sekoitetaan maalia mihin tahansa sävyyn, joten pieni omakätinen askartelu viimeistelee usein lopputuloksen. Harva tosin raaskii maalailla omin pikku amatöörikätösin vastaostettuja huonekaluja tai kaapinovia, joten homma tulee yleensä kyseeseen lähinnä vanhojen tavaroiden uudistamisessa. Mutta siinähän ei ole mitään vikaa, parempi käyttää kamat loppuun asti vaikka useassa uudessa kuosissa ennen kaatopaikalle nakkaamista.

  2. Toisaalta jos kaapit tilaa mittojen mukaan suoraan puusepältä niin värin ja mallin saanee suoraan valmiiksi sellaisena kuin haluaa, kaapisto kestänee todennäköisesti pidempään ja samalla tullee suosineeksi kotimaista ammattitaitoa