Kulutusjuhla

Luukku 23: Vielä ehtii kauppaan

Tänään on lupa kuluttaa ja se ajaa minut hulluuden rajamaille. En kykene kirjoittamaan tähän urputusjoulukalenterin luukkuun mitään järjellistä kokonaisuutta. Mielessäni pyörivät ulkomaalaiset tavaranvalmistajat, tämän vuosituhannen onnellisuutta esittävät tavaramainokset, tavaran antamisen ja tavaran vastaanottamisen välinen jännite. Ne muodostavat omituisen mielikuvakollaasin, jonka keskellä ovat väsyneet vanhemmat, suomalainen raitis joulupukki ja sitä pelkäävät lapset.

Tänään on pidettävä maailmanlopun kulutusjuhlat, sillä kaupat sulkeutuvat huomenna ennen normaalia sulkemisaikaa. Ei-sitten-anneta-toisillemme-lahjoja sopimukset tulevat rikkoutumaan kun samanaikaisesti naapureissa vietetään täydellistä ja täydellisen kaunista joulua. Kannattaa panikoida.

Www:stä ei enää ehdi tilaamaan mitään ja vaikka ehtisikin, posti ei suostuisi toimittamaan pakettia. On harmi ja itseasiassa yllättävä asia, ettei tavaraa toimiteta jouluaattona kotiin. Olisi kätevää tilata kaikki lahjat krääsäkauppa.com:sta, käyttäen krääsäkauppa.com:n lisämaksullista joulupukkitoimitusta.

Minä sekoan, koska minun laskujeni mukaan joulu ei ole meille vain kerran vuodessa, vaan se on joka päivä, vähintään joka palkkapäivä. Joulu on huono tekosyy heittää kaikki ihmisyyden rippeet roskiin ja ruveta pakkaamaan vaikeasti kierrätettävää roskaa vaikeasti kierrätettävään käärepaperiin. Kuka keksi ruveta antamaan joululahjoja, miksi tässä mittakaavassa? Ei siinä mitkään ”toisenlaiset lahjat” paljoa paina, kun kyse on kuitenkin lahjasta, eli lahjanantamisperinteen jatkamisesta. Emme me ole mitään lahjojen antajia, me menemme rikki tällaisesta.

1 Comment

  1. Asiaa. Hyvää joulua ja lämmintä kynttilänvaloa!