Kulutusjuhla

Kihlasormukset löytyivät pienestä lähiyrityksestä

Äskettäin tuli ajankohtaiseksi hankkia kihlasormukset, kun kumppani kosi ja vastasin myöntävästi. Mielessä oli muutama perustoive: yksinkertaiset, ei jalokiviä, materiaaliksi käy hopea. Lisäksi sormushankintaan ei haluttu käyttää suuresti aikaa tai rahaa.

Koska kotikulmillani olen usein kävellyt Karhupuistossa olevan Papaja-liikkeen ohi, niin katsastin myös paikan nettisivut. Suunnittelu vaikutti mieluisalta, joten ehdotin sulholle, että käväistään nyt ensimmäiseksi Papajassa kysymässä malleista ja hinnoista.

Tosin tutkailin myös muita mahdollisia helsinkiläisiä sormustentekijöitä ja heidän nettisivujaan, siltä osin kuin niitä löysin. Harmittavan monet sivut eivät kerro kovin runsaasti hintatietoja: jonkinlainen hintahaarukka hankintaa suunnittelevalle olisi kuitenkin tarpeen. Huomasin myös pitäväni siitä, että sepästä ja hänen taustoistaan oli tietoa. Plussaa sai myös mahdollisista ekologisista näkökulmista esim. jalometallien alkuperästä tai vanhojen korujen muokkaamisesta kertomalla.

Astelimme siis Papajaan ja kerroimme yritystä pyörittävälle Anneli Aaltoselle toiveistamme. Hän esitteli valmiita sormusmalleja sekä kuvia tehdyistä tilaustöistä.

Niistä löytyikin ideaa, jota päätimme hyödyntää omiin sormuksiin. Koska pikselit ovat tärkeässä osassa sulhasen taiteellista työskentelyä, päätimme napata pikselit mukaan myös koruihimme. Eli siis miehen harjattuun hopeasormukseen tuli neliönmallinen aukko ja minun kiiltävässä sormuksessani on tähän koloon sopiva, himmeämmäksi harjattu neliökohouma.

Seuraavana päivänä menimme sovittamaan sormusaihioita ja todettiin, että hieman suuremmat voisivat olla molemmilla. Samalla jätimme tiedon siitä, mitä haluamme sormuksiin kaiverrukseksi ja sovimme noutopäivän seuraavalle viikolle.

Olimme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Hintaa sormuksille tuli 80 e/kpl, joka on mielestäni edullinen hinta omien toiveiden mukaan tehdystä, kestävästä korusta, jolle luvataan myös tarvittaessa huoltotoimenpiteet.

Papajan Anneli palveli ystävällisesti ja asiantuntevasti, eli kokonaisuudessaan kaikesta jäi todella hyvä mieli.

Aikoinaan Eko-Matti kirjoitteli omasta kihlasormushankinnastaan. Oman kokemukseni jälkeen voin olla samaa mieltä siitä, että kannattaa katsastaa pienet liikkeet ja haeskella koruseppää, jonka tyyli miellyttää.

Itse asiassa Papajassa saisi ohjausta myös omien sormusten tekoon, mutta tähän emme kuitenkaan nyt ryhtyneet.

6 Comments

  1. Löysittepä sormuksiin kivan ”aiheen”!

  2. Onnittelut kihlaparille!

  3. Ihanan erilaiset sormukset, siis sopivassa määrin erilaiset kuin yleensä kaikilla 🙂

  4. Kiitos onnitteluista! Ja juu, sormukset ovat mielestämme meidän näköisemme ja oloisemme 🙂

  5. Onnittelut! Hienot ovat sormukset, vaikka olenkin eri mieltä materiaalin ja pintakuvioinnin kestävyydestä. Kannattaa käyttää sormukset huollossa vuosittain.

    • Juu, sormusten hankintahintaan sisältyy mm. sormusten kiilottaminen/harjaaminen tarpeen mukaan. Enkä siis ole kuvitellutkaan, että hopea olisi se kestävin korumateriaali (etenkään päivittäin käytettävään sormukseen, joutuuhan se kovalle rasitukselle), mutta kestänee kuitenkin jonkun aikaa. Uuden kultakorun hankinta tuntui hankalalta, sekä hinnan (pelkään kadottavani sormuksen jossain välissä, jolloin menetys kirpaisisi ikävästi) että ekologisuuden puolesta (vaikka kulta kestää ja kiertää, niin ekologinen jalanjälki on kuitenkin huima ja hopealla se jää alhaisemmaksi). Mieluiten tietysti olisin teettänyt korut vaikka vanhoista kultasormuksista, mutta niitä ei ole haltuuni päätynyt.