Kulutusjuhla

Miten vähentää tuoreen leivän hävikkiä?

Ritva ottaa tavoitteeksi ruokajätteen pienentämisen. Käytössä ovat mm. harkitut kauppareissut ja oikeankokoisten ruoka-annosten valmistus, mutta leipä aiheuttaa päänvaivaa: ”Leivän osalta tykkäämme tuoreesta leivästä ja siksi en ole saanut rutiiniksi sitä, että esimerkiksi pakastaisin leipää puolikkaina ja ottaisin tarvittaessa esille. Meillä menee vain vähän valmiiksi viipaloitua vaaleaa leipää, joten sekään konsti ei auta, että ottaa pakasteesta muutaman viipaleen kerrallaan. Osittain ratkaisu on kuiva leipä (varrasleipä on koko perheen herkku). Tässä tarvittaisiin nyt apua teiltä, lukijat, joten vinkkejä jakoon, jos olette keksineet keinon.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Saan joskus ilmaisesksi vanhaksi menevää leipää leipää isojakin määriä, kerran pari jätesäkillistä. Laitan aina kaikki pakkaseen ja kokonaiset leivät siivutan valmiiksi ennen pakastusta. Sitten otan viipaleita pakasteesta sitä mukaa kun niitä menee. Leivänpaahtimen kautta voi laittaa kaikki vaaleat ja tummatkin leivät ja on ihan kun tuoretta söisi.

    Voihan pakkasesta ottaa ihan viipaleen kerrallaan, jos leipää menee tosi vähän. Itsellä sitä kyllä kuluu paljon;)

  2. Leipää on melko vaivatonta ja halpaa leipoa itsekin.

  3. Meillä leipä sulatetaan paahtimen kautta viipale kerrallaan ja pakastetaan siis aina valmiiksi viipaloituna. Ei mene hukkaan, eikä tarvitse miettiä koska minkä verran sitä syödään. Ainoa haittapuoli on pussinjämät pakkasessa, kun kumpikaan ei halua ottaa niitä kantapaloja tai muuten vaan jää jotain leipää pari-kolme palaa