Kulutusjuhla

Kaipausta lankapuhelimeen känykkäaikana

Kemikaalicocktailin Noora ihailee tuttaviensa lankapuhelinta: ”Puhelimen kytkeminen maksoi kuulemma huntin ja päälle tulee kahdeksan euron maksu kuussa (plus itse puhelut). Pariskunta ottaa enemmän puheluita vastaan kuin soittelee, joten laskut eivät ole olleet mitenkään kummoisia. Antti kertoi, että jos kännykästä loppuu viikonloppuna akku, ei omaa puhelinta välttämättä tule ladattua ennen maanantaina, tutut kun osaavat soittaa lankapuhelimeen.

Kuinka virkistävää olisikaan puhua ilman, että korva kuumenee? Ja kuinka nostalgista olisikaan kiertää lankapuhelimen johtoa sormen ympärille, niin kuin joskus teininä. Ja kuinka olisikaan ihanaa unohtaa kännykkä jonnekin, silläkin uhalla, että siitä loppuisi akku? Lankapuhelimesta kun saisi kiinni aina, jos sattuisin olemaan kotona.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Oma puhelimeni toimii voippina netin läpi. Siinä on normaali lankaverkon numero, mutta ei lainkaan kytkentä- tai kuukausimaksua. Hyvin on pelannut ja laskenut etenkin vanhempien sukulaisten kynnystä soitella. Siinä se perinteinen puhelin napottaa lipaston päällä onnellisen tietämättömänä siitä, että puhelut kulkevat oikeasti osin internetin välityksellä.

  2. Mun iäkkäillä vanhemmilla on sellainen lankapuhelimen näköinen laite (joka on kumminkin kännykkä). Harkitsen vakavasti sellaista kun seuraavan kerran pitää vaihtaa laitetta eli kun nykyinen känny hajoaa. Tykkäisin enemmän sellaisesta saavutettavuudesta, mutta koska samaiset henkilöt tarvitsevat 24/7 tavoitettavuutta, se ei kumminkaan ole mulle realismia.