Kulutusjuhla

Lähiolutta ja lahjakaljaa sveitsiläiskaupan hyllyillä sekä suomalaista luomuolutta

Suomessa vaatimukset lähiruuan lisäämiseksi kaupan hyllyille ovat kasvaneet, ja moni kauppa on havainnut tietysti tarpeen tuoda lähituotteet esiin. Siinä sivussa tietysti käydään keskustelua siitä, että mikä tuote on lähi ja mikä ei.

Sveitsissä lähituotteet näkyvät usein selvästi, ja oluthyllystäkin voi löytää selkeät merkinnät, että tässä nyt on oman kaupungin panimon olutta myynnissä. Kyseessä ovat baselilaisen Unser Bierin tuotteet.

Lisäksi olut voidaan täällä pakata esimerkiksi valmiisiin lahjapakkauksiin. Kahdeksan tölkkioluen kokoelman uskoisin kelpaavan myös monelle omista kavereistani.

Keisari Luomu Pils valittiin vuoden luomutuotteeksi

Suomessa Luomuliitto on valinnut vuoden luomutuotteet: KKK-Vihanneksen Onnelliset Luomu Snack-kurkut ja Keisari Luomu Pils 4,5 % .

”Raati on tyytyväinen, että myös juomapuolella alkaa löytyä yhä enemmän luomuvaihtoehtoja. Keisari Luomu Pils 4,5 % oli raadin mielestä esimerkillinen olut, josta löytyy kaikki hyvän oluen piirteet: hyvä, kestävä vaahto, kaunis väri ja täyteläinen maku.”

Kyseisen oluen on arvioinut myös Tuopin ääressä -blogi:

”Nokian Luomu on ulkoisesti sameahkoa tumman keltaista olutta, niukahkola vaahdolla.
Tuoksussa on jyväistä maltaisuutta, sekä sitruksisen ruohoista, hieman kukkaisaa humalaa.
Mausta tulee kesä ja nurmikko mieleen, ruohoisuutta on. Kyllä tässä hieman viljainen mallaskin maistuu, mutta taustalla on pienoinen aavistus vihannesta. Jälkimaussa hieman katkeroa ja kuivuutta.”

3 Comments

  1. Hanna ehti tekemään sen, joka minulla jäi vain suunnitteluasteelle. Omassa suussani noista neljästä luomusta tuo Nokian on ehkä maistuvin, mikään niistä ei kyllä mikään huikea makuelämys ole.
    Pari vuotta sitten kun muutin Tampereelle, niin innostuin kovasti Nokian panimon tuotteista. Ne ovat kuitenkin paikallista tuotantoa, varsin laadukkaita ja edullisia. Ja saatavuus ainakin täällä on erittäin hyvä. Nokian Munchener on yksi parhaista saunan täydentäjistä.

  2. Vähän omituinen valinta vuoden luomutuotteeksi tuo snack-kurkku. Varmaan hyvä tuote ja maukas, mutta saako tätä mistään? Minen oo ainakaan nähnyt yhdenkään luomutoimittajani listoilla, höh.