Kulutusjuhla

Halvin ei aina ole kannattavin vaihtoehto – ei myöskään netistä kirjoja tilatessa

Anu huomasi, että netin kautta voi tilata tenttikirjat ulkomailta edullisemmin. Mutta tällä kertaa nettikauppa ei toiminutkaan tehokkaasti: ”Lopulta toinen kirja saapui tentin kannalta aivan liian myöhään ja toisesta tuli ilmoitus, että sitä ei kyetä lainkaan toimittamaan. Alkoi jo näyttää siltä, että en ehdi lukemaan kumpaankaan tenttiin. Päätin kuitenkin vielä kokeilla onneani ja yrittää, josko perinteinen suomalainen kirjakauppaketju palvelisi netissä paremmin. Ja tottavie, näinhän se teki. Kirja (ja oikea kirja!) saapui kolmessa päivässä tilauksesta. Ehdin kuin ehdinkin lukemaan vielä (toiseen) tenttiin.

Mitä tästä voi oppia? Ainakin sen, että netissä halvin ei todellakaan aina ole halvin. Aika paljon kalliimmaksi tulivat nuo mukahalvat kirjat, etenkin jos laskee mukaan myös ajankäytön… Kaiken lisäksi sieltä ulkomaalaisesta nettikaupasta tuli vähemmän kohtelias huonolla suomen kielellä kirjoitettu meili, joka väitti, että en muka ollut maksanut laskuani (vaikka maksoin se välittömästi).” (Mari Koo, kiitos vinkistä Kaisa K:lle)

4 Comments

  1. ikinä ei voi tietää. kaikilla nettishoppailijoilla myös varmaan löytyy huono kokemus, tai useampia, suomalaisista nettikaupoista, yhtälailla kun ulkolaisista. kirjoja olen ostanut netistä useista eri kaupoista yhteensä pari sataa (muinoin amazonista ja sitten abebooksin kautta) ja muistan yhden tapauksen jossa meni mynkään vähän Anun kuvaamalla tavalla. ja muutaman kerran olen saanut odottaa postia jenkeistä aika pitkään (2kk tms) , ovat kai laittaneet laivapostilla…ajoissa olivat kuitenkin leiman mukaan lähteneet. tästä opin että tilaan euroopasta jos mahdollista. postikuluineen saan yleensä kirjan kuin kirjan n. 10-12e kokonaishintaan. joskus onnistuu halvemmallakin. monia kaipaamistani kirjoista ei myöskään löydy suomalaisten nettikauppojen valikoimista ja jos selaisin vain niiden valikoimia niin kirjahyllyni olis jonkun verran köyhempi ihan sisällöltäänkin.

  2. Aina ei halvin ole hyvä, mutta joskus voi myös olla paras. Itse olen todella tyytyväinen brittiläiseen nettikirjakauppaani, joka on halpa, nopea ja varma, eikä veloita postikuluja. Ja valikoima on kiitettävän laaja. Englanninkieliset kirjat tulee hankittua kyllä yksinomaan sieltä.

    Ja tuohon Anun kirjoitukseen vielä semmoinen kommentti, että jos haluaa olla varma siitä että tilaa juuri oikean (tentti)kirjan ja vieläpä oikean painoksen, on ehdottoman tärkeää tietää sen ISBN-tunnus. Sen avulla voi varmistaa, että tilaa tosiaan sen kirjan, joka on tarkoituskin hankkia.

  3. Vilkaiskaapa ehtiessänne http://www.tuotepalaute.fi – jotain tällaista todella tarvitaan, ja itse kannan saman tien korteni kekoon ja laitan pari palautetta.

  4. Ideahan on vallan erinomainen!