Kulutusjuhla

”OP:n kortin joutsen on yhtä realistinen kuin sfinksi”

Osuuspankin uuden kortin joutsenkuvasta löytyy monta virhettä, kertoo Eetu: ”Osuuspankki tarjoaa nimittäin mahdollisuutta ottaa korttiin kuvaksi Suomen kansallislinnun, joutsenen. Jollekin graafisesti hyvin taitavalle, mutta muuten vajaalle kaverille ei ole vain tullut mieleen, että on laulujoutsenia ja kyhmyjoutsenia eikä jälkimmäinen niistä ole suomen kansallislintu. Ilmeisesti tämän havainnon tekeminen on jäänyt niin myöhään vaiheeseen, että lopulta on päätetty valmiseen kuvaan vaihtaa kyhmyjoutsenelle laulujoutsenen pää. Näissä linnuissa vaan on muutakin eroa kuin pää, esimerkiksi se, että kuvassa esitetty siipien asento on lajityypillinen kyhmyjoutsenelle, laulujoutsen ei koskaan tee niin. Kortin lintu on siis yhtä realistinen kuin aarnikotka tai sfinksi” (Mari Koo, via @kaiia)

2 Comments

  1. no, onneksi ei tuon vakavammasta ole kyse… tai kenties jonkun asiakaskokemus on nyt täysin pilalla, maksut ovat menneet väärin ja kaikesta tuohtuneena asiakas vaihtaa toiseen pankkiin jossa ei tuollaisia mokia tehdä.

  2. Ilmeisen harva ihminen on tarkastamassa mainostoimiston töitä OP:ssa. Todennäköisesti ylityöllistetty graafikko ei ole todellakaan ehtinyt perehtymään joutsenten lajityypillisiin siipiasentoihin vaan on todennut, että joutsen kuin joutsen. Valitettavasti suomessa työnteko on usein niin tehokkuuslähtöistä, ettei laatuun tai sen valvontaan yksinkertaisesti jää aikaa.

    Laatu ei todellakaan aina tuo rahaa kassaan, määrä tuo. Myös mainonnassa.