Yhdysvalloissa asuva Lahja pettyi Earth Day -tapahtuman ruokaan: ”Finlandia Universityn ihka ensimmäinen Earth Day pidettiin eilen. Ohjelmassa oli ulkojuttuja, ympäristöystävällistä ruokaa, arvontoja ja bändi. Tilaisuus pidettiin mun työpaikalla, ja mekin töiden jälkeen mentiin paikalle ilmaisen ruoan perässä ja tietysti muutenkin kiinnosti.

Ilmaista ruokaa ei sinänsä saisi haukkua, mutta haukumpa silti. Siellä oli tuon yliopistoruokalan tarjonta vaan tuotuna eri paikkaan: listalla oli hodareita, coleslaw-salaattia ja jotain majoneesista perunasalaattia. Jälkkäriksi suklaakeksejä ja juomana limsaa. Oonko mä nyt missannut pahasti jotain, mikä tässä oli sitä Earth Friendly –ruokaa? Vedettiin pettyneenä parit hodarit (en ole ihan varma, oliko toiset makkaroista kasvismakkaroita, ainakin ne näyttivät ihan tavallisilta) ja oltiin roskaruokaähkyssä loppuilta. Olin ajatellut, että tänään saa jotain terveellistä kasvisruokaa pitkästä aikaa, niin tää oli aika pettymys.” (Mari Koo)