Kulutusjuhla

Jos pienille kengille on kysyntää, niin miksei niitä tilata tarpeeksi?

Pienikenkäinen Heidi ei löytänyt kaupasta sopivia sandaaleja: ”Olen alkanut kutistua. Käytin ennen kenkiä numero 37, nyt tuo koko on minulle liian suuri. Löysin kivat sandaalit, pienin hyllyssä oleva koko oli 37. Kysyin myyjältä olisiko sandaaleja numeroa 36.
– Se koko loppuu heti. Niitä tulee vain kahdet.
Nyt en ymmärrä, en ole mikään kaupallisen alan asiantuntija, mutta jos jollekin on kysyntää niin eikö sitä sitten tilata? Lunta on paikoitellen vielä maassa, eikä sandaaleja enää saa. Me pygmitkin olemme varteenotettavia asiakkaita.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Ymmärtääkseni monien vaatteiden ja kenkien kohdalla kauppa joutu ostamaan tietyn kokolajitelman, eli saadakseen toiset kaksi paria kokoa 36, pitäisi ostaa toinen kokonainen lajitelma. En sitten tiedä, eikö tieto kysynnästä mene sinne asti missä lajitelmat päätetään vai mikä mättää, mutta kaupan tilajaa on siis useimmiten syytön tähän ongelmaan.