Exme tarvitsi muistikirjan ja kiersi useita kauppoja, ennen kuin sopiva löytyi. Lisäksi Punnitse&Säästä -kauppa herätti ajatuksia: ”Sokoksella ahdistuin heti siitä, että kirjaosasto oli kellarin alle tehdyssä uudessa kellarissa. Voiko maailma hartioilla vielä enemmän painaa? Hyllyssä oli kuitenkin aimo valikoima viivattomia muistikirjoja! Onneni kukkuloilla ostin heti kolme erilaista (kaksi niistä on kylläkin tarkoitettu piirtämiseen, mutta eipähän ole viivoja).

Toinen kauppaongelmani liittyi Punnitse & Säästään, joka on laajentanut itsensä marketin kokoiseksi ja näköiseksi. Kun ostaa irtomyynnistä jotain luomulinssejä, sitä haluaisi ehkä vähän kotikutoisemman ympäristön. Voisi kuvitella, että elää luonnonmukaisesti ja rennosti. Markettiolo siitä nyt sitten kuitenkin tuli (ja etsin 15 minuuttia soijarouhetta, koska kauppa on nykyään niin suuri).

Siellä kuitenkin näytti olevan hyllyssä aurinkokuivattuja tomaatteja irtomyynnissä. Siis ilman öljyä. Rakastan aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta se öljy on ällöttävää ja tekee tomaattien käsittelystä niljakasta. Ostin Roomasta ison pussillisen öljyttömiä tomaatteja (maku on räjähtävä!) ja olen surrut, että ne loppuvat muutamassa viikossa (popsin niitä aika vauhtia). Nytpä tiedän, mistä löydän kokeiltavaksi korvaavan tuotteen!” (Mari Koo)