Jari Parantainen lähti ostamaan oksasilppuria K-Rautaan, kun mainoksessa oli houkutteleva malli. Myyjä kysyi vaikeita: ”Tiskin takana seisova poika kysyi napakasti: “Pitäisikö sen olla 2300- vai 2500-wattinen?” Äää, ööö, jaa, häh? Koska olen sentään sähköinsinööri ja muutenkin luomakunnan kruunu, tämän pitäisi olla naurettavan helppo rasti. Silti rattaani alkoivat heti rouhia tyhjää.
Siinä sutiessa mietin kuumeisesti, miksi ihmeessä on edes olemassa kahta kokoa. Entä miksi tehoero on noin mitätön, alle 10 prosenttia? opulta päädyin siihen, että on otettava lakki kouraan. Kysyin nöyrästi, mitä merkitystä teholla mahtaa olla. Poika katsoi kuin vähämielistä.
“No kun se 2500-wattinen tarvitsee 16 amppeerin sulakkeen. Pienempi 2300-wattinen toimii talossa, jossa sulake on vain 10-amppeerinen. Kumpiko laitetaan?” {- – -} Ilmoitin rehvakasti, että tietenkin otan 2300-wattisen. Se olisi taloni sähköjärjestelmän kanssa yhteensopiva joka tapauksessa.

Kun pääsin kotiin, singahdin ensimmäiseksi sähkötaulun ääreen.
Tietenkin sulakkeet olivat 16-amppeerisia! Olisi sittenkin pitänyt valita se tömäkämpi malli.
Ostin siis aivan turhaan vain 2300-wattisen silppurin. Vaihtamaankaan en viitsinyt enää lähteä. Siitä lähtien “alamittainen” mylly on potuttanut joka kerta, kun vain näenkin Boschin logon jossain.” (Mari Koo, kiitos linkkivinkistä Kaisa K:lle!)