Jälleen tutkailin, millaisia kausituotteita sveitsiläinen lähikauppamme Migros on tuonut toukokuussa myyntiin.

Hyllyssä oli kaikenlaisten mansikkakippojen ja parsankuorimaveisten lisäksi myös mansikanviipaloija ja kirsikansiementenpoistaja.

Mansikanviipaloija näytti hyvin pitkälle samalta kuin vastaava laite kananmunia varten. Toki viipaloija oli muotoiltu mansikan mukaan. Mutta silti tuntui aika turhalta laitteelta: mansikoiden viipalointi veitsellä ei mielestäni ole kovin vaikea tai aikaavievä puuha.

Sen sijaan kirsikoista siementen poistaminen varmasti on iso työ. Siis jos on ne pari omaa isoa kirsikkapuuta tai muusta syystä iso määrä marjoja ja pitäisi sato käsitellä kivettömäksi.

Kaupassa silmiini sattui myös matkatuhkakuppi. Sveitsiläiset tupakoivat paljon, mutta toisaalta ovat varsin siistiä kansaa. Pieneen, kannelliseen rasiaan voi siis tumpata savukkeensa ja kuskata ne tumpit johonkin isompaa roskikseen.

Koska itse en polta, niin tuote on minulle hyödytön ja lisäksi rasia ei vaikuttanut kovin kestävältä. Mutta vastaavien tuhkisten (tuo Partioaitan malli näyttää fiksummalta ja kestävämmältä kuin Migrosin) toivoisin leviävän laajemmin Suomeen ja kauppojen hyllyille. Samaan käyttöön on
ehdotettu myös esimerkiksi filmipurkkia.