Jokiksen Hanna ei innostunut uutuuspuusteista: ”Vaasan Kotiuunin Juustopuustit sisältävät tuoteselosteen mukaan 12% emmentaljuustoa. En olisi kyllä kuuna kullan valkeana sitä mausta voinut päätellä, hätäiseen jonkin mahdollisen etäisen mysteerijuustoisen aromin saatoin paikallistaa – ehkä.

Maun perusteella olisin oikeasti olettanut, että pullan sisällä on vähintäänkin jotain erittäin amerikkalaista keinotekoista pursotettavaa juustoa. Onko vika minun paletissani?

Voi toki olla, että emmentaalin lempeän maun yli ajoivat raa’asti mausteet ruohosipuli, paprika, mustapippuri, tomaatti, valkosipuli, persilja, oregano, basilika, rosmariini, meirami, timjami, rakuuna… lienivätköhän kaikki aivan tarkoituksen mukaisia nekään? Mitähän tapahtui tuoteselosteen auringonkukan- ja pellavansiemenille, kun nekin vähän niinkuin loistivat poissaolollaan?” (Mari Koo)