Kulutusjuhla

Viuhka viilentää kesähelteellä: ostopaikkoina netti, pikkupuodit ja second hand -kaupat

Istuin eräänä sunnuntaina sen verran hikisissä olosuhteissa, että kaipasin edes viuhkaa. Siksi päätin hankkia viuhkan, jotta voisin leyhytellä naamaani esimerkiksi kesän juhlissa.

Viuhkakaupan löytäminen ei tuntunut kovin helpolta, mutta kaveri vinkkasi Flamenco Shopista. Koska asun kaupan lähellä, niin menin kysymään vaihtoehdoista. Valitettavasti valikoima esimerkiksi värien suhteen oli kutistunut pieneksi (ehkä kaupan remontin vuoksi?) enkä löytänyt juuri sellaista kuin olisin halunnut. Hinnat alkoivat paristakympistä.

Nettikaupat olivat seuraava askeleeni, vaikka olisin mielelläni ostanut viuhkan niin, että olisin saanut sen heti käyttööni. eBaysta löytyi iso valikoima kauppoja, ja päädyin tilamaan viuhkoja maltalaiselta myyjältä. Ajattelin nimittäin tilata samantien pari viuhkaa lahjaksi, kun kerran edullisesti sai (8,50 USD/kpl, ei postikuluja). Viuhkat saapuivat noin viikossa ja olin tyytyväinen.

Mutta ennen viuhkojen saapumista piipahdin erääseen kalliolaiseen, erilaista vanhaa tavaraan kauppaavaan myymälään. Siellä huomasin vanhemman, hienon viuhkan viidellä eurolla. Pitihän se ostaa.

Valkoinen viuhka on Ebayn kautta tilattu, punainen on vanhan tavaran kaupasta

Tänään silmiini sattui kalliolaisen Ansan Facebook-ryhmästä tieto, että myös heillä on viuhkoja, jotka kuvien perusteella näyttävät todella hienoilta. Kyseiset viuhkat on tehnyt Diana Cerrada, jonka nettisivuilta käy ilmi, että häneltä voi tilata viuhkan haluamallaan kuvalla (20 e + postikulut).

Viikonloppuna huomasin pari viuhkaa myynnissä myös Ihana-kahvilassa Kalasatamassa. Hintaa värikkäillä viuhkoilla taisi olla noin 7 euroa.

Toki myös erilaiset intialaiset tai kiinalaiset kaupat myyvät viuhkoja. Havaintojeni mukaan ne vain ovat usein muovisia eivätkä istu omaan makuuni, mutta toimivat varmasti viilennystarkoituksessa.

Joten viuhkoja siis löytää, kun vain osaa etsiä sopivista kaupoista.

5 Comments

 1. Ihania viuhkoja nuo molemmat! Vanhan kirjallisuuden päivillä viimeksi tuli ikävä viuhkaa, kauniimpihan sillä olisi leuhutella kuin jollain lehdenplärällä. Kiitos linkeistä, eiköhän jostain tule ihanuus tilattua!

 2. Tuo punainen on tietysti näistä kahdesta suosikkini ja vaikuttaa myös tehokkaalta. Tosin ikä on rapistanut kuntoa sen verran, että pelkään viuhkan hajoavan…
  Valkoinen taas sopii paremmin tiettyihin tilanteisiin ja asuihin. Vielä pitäsi ehkä hommata sellainen pikkuviuhka, joka mahtuisi pieneen käsilaukkuun näppärästi. Ja sitten voinkin jo kohta alkaa myydä viuhkoja myös muille 😀

  eBaysta kyllä löytyy viuhkakauppiaita ja viuhkoja runsain mitoin, jos siis malttaa odotella toimituksia.

 3. Perin ystävältä hyvin paljon samatapaisen viuhkan kuin tuo punainen, taisi muuten olla ihan sama paitsi sinisenä… Palautin viuhkan kuitenkin hänen pojalleen kun kaveri kuoli ja myöhemmin tyhjensin omia kaappejani. Tämä tapahtui ennen näitä kahta hellekesää…

  Viime kesänä en löytänyt uutta viuhkaa mistään! Tänä vuonna panostinkin jo heti huhtikuussa uuteen tuulettimeen JA viuhkaan. Enää mua ei yllätetä helteillä!

 4. Minulle tuovat kollegat viuhkoja työmatkoiltaan. Otan ne kiitollisena ja ilolla vastaan, mulla on niitä monta. Viuhka on vanhenevan naisen paras tavara. 😀

 5. Tuollaisen komean viuhkan kun vetäsee käsilaukusta ruuhkabussissa niin saa varmaan muutaman (kateellisen?!) katseen. 😀