Kulutusjuhla

Vanhat sohvat, televisiot ja jääkaapit kipataan liian usein metsään

Jyrki J. Kasvi on tyrmistynyt teiden varsille jätetystä roinasta: ”Joillain suomalaisilla on kummallinen, solipsistinen maailmankäsitys: Jos roina ei ole minun silmissäni, sitä ei ole olemassa. Tämä ajattelutavan seurauksena on ihan järkevää kantaa vanhat sohvakalustot, televisiot ja jääkaapit peräkärryyn, ajaa kärry metsätielle ja kipata satsi tien poskeen.

Ainakin Kotkan suunnalla tapa on valitettavan yleinen. Tai eihän näitä lektolaaridikuleita kovin montaa kappaletta tarvita, kun jälki on rumaa. Mökkikuntani Pyhtään veronmaksajat siivosivat metsäisen mökkitieni varresta viime kesänä mm. auton moottorin, puoli tusinaa jätesäkillistä sekajätettä ja makuuhuoneen kaluston parivuoteineen kaikkineen. Sen jälkeen, vajaassa vuodessa tien varteen on ilmestynyt mm. neljä (4) sohvaa ja auton akku.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Itseäni jotenkin elähdytti, kun kotimatkani varrella ilmeisesti tien poskeen jätetyt roinat oli kerätty bussipysäkille tien viereen, ja mukaan laitettu kyltti ”Unohtuiko jotain, URPO?” 🙂