Kulutusjuhla

Ulkoilmaelokuva poikkeaa positiivisesti tavallisesta kinokeikasta

Emma suosittelee elokuvien katsomista ulkoilmanäytöksessä: ”Tänä syksynä pääsin toista kertaa elämässäni ulkoilmaelokuviin Nokian Hinttalan Kotiseutumuseolle, enkä kertakaikkiaan voi olla suosittelematta tuota kokemusta kaikille muillekin asiaa vähänkään koskaan ajatelleille tai siitä haaveilleille. [- – -] Ulkoilmaelokuva todella on erilainen kokemus kuin mitä tavallinen kinokeikka kaupungin keskustojen massateattereissa on. Ulkona esitettävät elokuvat alkavat myöhään, jotta valaistus taivasalla saadaan oikeanlaiseksi. Yleisö tuntee yhteyttä muihin paikalle saapuneisiin, he hymyilevät ja nyökkäilevät toisilleen sukupolvien välisistä eroista huolimatta aivan kuin kaikki tuntisivat toisensa. Katsojat pukeutuvat esitykseen lämpimästi, pitkät kalsarit tuli itselläkin laitettua viime torstaina farkkujen alle ensimmäistä kertaa tänä syksynä, samoin ensimmäistä kertaa tuli kiedottua kaulaan kaulaliina ja vedettyä hansikkaat käteen jo kotoa lähtiessä.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Pääkaupunkiseudulla mahdollisuus kokeilla Espoo Cinéssa, joka vuosi. Tällä kertaa ilmaisessa ulkonäytöksessä Doors-dokumentti When You’re Strange To 25.08.2011 klo 22:00 http://www.espoocine.fi/fi/2011/elokuvat/when_youre_strange