Kulutusjuhla

Kuinka monet lastenvaunut tarvitaan?

Leo Stranius kirjoittaa ekoisän elämän haasteista, joihin kuuluvat mm. lastenvaunut: ”Itsekin ajauduimme tilanteeseen, jossa meillä on kolmet vaunut. Miten tähän on päädytty? Saimme yhdet hieman rikkinäiset lastenvaunut yläkerran naapureilta ilmaiseksi parvekevaunuiksi ja kahdet muut ostimme ystävältä 70 eurolla. Puolison painostuksesta.

Itselleni olisi alkuun riittänyt hyvin yläkerran naapureilta saadut yhdet vaunut, joiden kuomu oli rikki. Arjen koittaessa olisimme sitten voineet katsoa, miten paljon ja millaisia vaunuja mahdollisesti tarvitaan. No nyt meillä on kuitenkin kolmet käytetyt lastenvaunut ennen ainuttakaan lasta. Lastenvaunuja taitaa olla markkinoilla vähän liikaa.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Mielestäni tämä trendi on kokoajan ollut vaan enemmän ja enemmän kasvussa. Omassa ystäväpiirissäni uudet vaunut ovat lähtökohtaisesti must, eikä käytettyjä yleensä harkita tosissaan. Tämä tuntuu täysin mielipuoliselta tuhlaukselta, jos vaihtoehtona on hankkia vaunut esimerkiksi ystäviltä, jolloin niiden kuntoa tai puhtautta yms ei tarvitse kyseenalaistaa..