Kulutusjuhla

Pariisin kaupunkipyörillä rullaa mukavasti

Heikki Honkala testasi Pariisin kaupunkipyörät: ”On todella luksusta, että niissä on vaihteet – kolme kappaletta. Ne vieläpä toimivat, mikä johtuu varmaankin siitä, että niitä huolletaan.

Pyörät näyttävät painavilta ja jopa kömpelöiltä, mutta silti niillä on hyvä ajaa. Rullaavat mukavasti ja tuntuvat vakailta.

Otin automaatista lipun vuorokaudeksi ja se maksoi 1,70 €:a. Veloitusjärjestelmä toimii siten, että kyseisen vuorokauden aikana sain ajaa niin monta kertaa kuin halusin ja kerrallaan korkeintaan puoli tuntia ilman lisäveloitusta (alkaen yhdestä eurosta ). En oikein ymmärtänyt toimintaperiaatteita ja siksi visakortille karttui veloitusta huomattavasti enemmän (yli 30 €:a). Siitä olisin pystynyt niistämään ison osan.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kyseinen, Ranskassa paljon yleistynyt kaupunkipyöräsysteemi on mahtava. Tai siis yleensä mahtava, olen myös törmännyt surkeasti toteutettuihin (en tietenkään mainitse kaupunkeja nimeltä, mutta Nizza).
    Pariisissa homma sen sijaan toimii, ja kaupunki avautuu pyöräilevälle ihan eri tavalla. Jos vain uskaltautuu liikenteen sekaan.