Kulutusjuhla

Veikkaus-tili pakottaa käyttämään heikompia salasanoja kuin yleinen suositus hyvistä salasanoista

Erkka lopetti Veikkaus-tilinsä, sillä salasanan määräykset eivät Erkkaa miellyttäneet: ”Älä kuitenkaan rajoita tietoturvan maksimia alle hyvien käytäntöjen – kuten vaikkapa Veikkaus – määräämällä salasanan enimmäispituudeksi 8 merkkiä ja vielä sen päälle kieltämällä muiden kuin numeroiden ja kirjaimien käytön.

Jos jonkun niin Veikkauksen pitäisi tietää, että jos ihmiset ovat rahan perässä, niin noilla spekseillä saa kahdeksan oikein jotakuinkin kerran viikossa – ja jos isot kirjaimet unohtuvat välistä, niin salasana murtuu muutamassa tunnissa.

Rehellisyyden nimissä en pidä noita rajoituksia erityisen vakavana riskinä Veikkauksen kanssa asioinnin yhteydessä, heidän tietoturvansa nojaa kyllä moneen muuhunkin tekijään. Kyse onkin periaatteesta, älkää pakottako minua käyttämään heikompia salasanoja kuin yleinen suositus hyvästä salasanasta määrittelee.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Pöljäähän tuo on, mutta matematiikan suhteen tumpelona minua lohdutti salasana-asioissa tämä sarjakuva:
    http://xkcd.com/936/