Kulutusjuhla

Ruohonjuuren himalajansuolavalaisin on täynnä huuhaata

Ruohonjuuressa on paljon kivaa, mutta huuhaatuotteet eivät innosta, toteaa Mikki:

”Sattumalta kävin eilen kaverin seurana ko. liikkeessä, ja eikös sieltä tullut luomulakun ja muiden ihan aidosti mukavien tuotteiden lisäksi naamalle heti sitä itseään:
“Parantaa huoneilman laatua.” Niin varmasti, koska juuri niin köntti suolaa tekee! “Neutraloi haitallista sähkösäteilyä.” Totta kai, koska sähkösäteily on todellakin a) olemassa ja b) haitallista. Ruohonjuuren tuotesivulla mennään vielä syvemmälle huuhaahan. [- – -] Kaikkein hauskinta on kuitenkin se, että mainoksessa tämä tuote on selvästi optimoitu sähköyliherkkyydestä valittaville ihmisille. Sähköyliherkkyys, sikäli kun termi ei ole tuttu, on se keksitty vaiva, jonka olemassaolosta ei ole uskottavia lääketieteellisiä todisteita, ja josta muka kärsivät ihmiset eivät koetilanteissa kykene erottamaan, milloin sähköä on läsnä ja milloin ei. Tälle porukalle on siis tehty sähkösäteilyä neutraloiva… sähkölamppu. Kätevää! Sopii epäilemättä erityisesti sellaisille tästä hirvittävästä vaivasta kärsiville ihmisraukoille, jotka kaipaavat jonkinlaista tekosyytä sille, että pimeän tullen omaa kotia sitten kuitenkin lopulta valaistaan muullakin kuin kynttilöillä ja myrskylyhdyllä.” (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisa K:lle)

2 Comments

  1. Nyt on pakko kommentoida sen verran, että suolasta on kyllä hyötyä jos kärsii esim. astmasta tai kroonisesta yskästä. Suolahuoneita on ympäri maata ja ne on perustettu juuri siksi että SUOLA AUTTAA. Tuo suolalamppu on tehty hyvälaatuisesta ns.kristallisuolasta, joka on paras suola kotikäyttöönkin. Sähkösäteilyyn en ota kantaa kun en siitä tiedä, mutta ainakin kristallisuolalla on todettu olevan antibakteerisia ominaisuuksia.

  2. No, köh. Suolahuoneiden tehosta ollaan montaa mieltä. En ole perehtynyt asiaan niin paljon, että uskaltaisin kommentoida asiaa kovin yksityiskohtaisesti, mutta ei tarvitse ihan kauhasti googlailla huomatakseen, että tiede niiden takana on… hyvin kiistanalaista.