Kulutusjuhla

Aschan-kahvilassa myydään täyteen hintaan vanhoja viinereitä

Mea osti herkulliseksi kuvittelemansa tuotteen Turun Hansakorttelin Aschan-kahvilassa. Hankinta ja kahvilan toiminta osoittautuivat pettymykseksi: ”Bloggaaja upotti hampaansa wienerin pehmeään syleilyyn ja …. ei mitään syleilyä, ei pehmeää autuutta. Pelkkää kuivaa miltään maistumatonta purua varisi ankealle pöydälle. Herkullisen näköinen kermavaahtotötterö osoittautui kovettuneeksi palleroksi, joka vierähti surullisena wienerin päältä purujen keskelle. Bloggaaja tunsi tulleensa petetyksi.

Niinpä hän reippaana tyttönä asteli myyjähenkilöstön luokse ja kertoi, että täyteen hintaan ostamansa wiener on vanha, että onko neitokaisilla ehkä tapahtunut vahinko ja että asiakas tässä nyt on hyvin pettynyt. Myyjätär sanoi, että kyllä sen pitäisi ihan hyvää olla: sitä on säilytetty MUOVIPUSSISSA ja heillä normaali MYYNTIAIKA ON KAKSI PÄIVÄÄ. Herramunvereni. Ennen vanhaan vanha pulla myytiin puolella hinnalla. En viitsinyt huomauttaa, että köyhänä opiskelijana aikoinaan olen elänyt edellispäivän pullilla ja tiedän kyllä, että ne ovat tuoreita tuohon nähden. En myöskään tyrmistykseltäni osannut kysyä, mikä on se logiikka, jolla edellispäivän pullaa myydään TÄYTEEN hintaan. Ennen niitä kyllä myytiin puoleen hintaa ja oli asiakkaan oma valinta, ottaako tuoretta täydellä vai vanhaa puolella hinnalla.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Suomalainen kahvilakulttuuri. Jep.

  2. Kiitos että kerroit mihin ei Turussa ainakaan kannata kahville suunnata.