Juttaa häiritsee, kun palvelutiskeillä tyrkytetään enemmän kuin asiakas pyytää: ”Kalakaupan ohi mennessäni huomasin, että siellä oli tuoreita savusilakoita. Ajattelin, että niitäpä otankin pari voileivän päälle, kun menen tästä kotiin ja keitän kahvit.

Myyjä laittoi vaakaan enemmän kuin neljänneskilon, jonka olin pyytänyt ja johon kolikkoni juuri riittivät.

”Saako olla enemmän vai otanko pois,” hän kysyi.

Ympärillä oli useita ihmisiä toteamassa ,kun sanoin: ”Minulla ei ole rahaa enempään. Ottakaa pois.”

Ensin tuli mieleeni ruveta selittelemään miksi minulla on vain kolmisen euroa. Mutta sitten en viitsinyt. Ajattelin, että jos ihmiset pitävät minua köyhänä. mikäpä siinä.

Mutta jos oikeasti olisin niin köyhä, että minulla olisi vaikka kuun lopussa juuri nuo kolme euroa kalaa ostaakseni, todennäköisesti olisin tuntenut häpeää ihmisen katsellessa ja kuunnellessa surkeaa tilannettani.” (Mari Koo)