Kulutusjuhla

Yritys väittää, ettei voi poistaa tietoja mainospostinsa jakelulistalta

Piia ihmettelee, miksei monikansallisen lastenruokavalmistajan mainoslehdykkää saa peruttua yrityksen itsensä kautta: ”Sain viime lähtettyä lehdessä mainittuun firman sähköpostiosoitteeseen viestin, että osoitteeni voi poistaa jakelulistalta: en halua, että metsiä kaadetaan joutavan mainostauhkan painattamiseksi.

Hip hei, asia hoidettu? Vielä mitä, saan vastauksen, ettei yritys voi vaikuttaa mainospostinsa lähettämiseen. Pitäisi kieltää osoitetietojeni luovutus suoraan Väestörekisterikeskuksesta. Hetkinen: yritys lähettää minulle nimellä postia, jota en tosiaankaan halua. Ilmoitan, että kiitos ei. Täytyyhän siihen olla oikeus ilman, että tarvitsee juosta ilmoittamassa asiasta ties minne. Lastenhoidolta ei ylimääräistä aikaa liikaa jää.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Suoramarkkinoinnissa tärkein asia on osoitelähde. Jos osoitteet eivät ole yrityksen omasta asiakasrekiteristä, tulee olla yhteydessä osoitelähteen osoittamaan osoitteeseen tai puhelinnumeroon. Esimerkiksi Väestörekiterikeskus ei anna osoitteita itse mainoksen lähettävän yrityksen käyttöön, vain välillisesti, joten lähettävä yritys ei edes voi poistaa osoitetta postituslistalta. Tietysti hyvän tavan mukaista ja hyvää asiakaspalvelua olisi ottaa tiedot ylös ja välittää tieto VRK:lle tai mistä osoitteet sitten on ostettukin.

    Esimerkiksi Asiakkuusmarkkinointiliiton sivuilta voi lukea lisää pelisäännöistä ja rajoituksista: http://www.asml.fi/rajoituspalvelut/kuluttajille/