Kävin tänään heittämässä muutamia pieniä kotiimme kertyneitä ongelmallisempia jätteitä HSY:n jätehuollon kiertävään keräysautoon. Kovin montaa esinettä ei nyt ollut, koska edellisen muuton yhteydessä oli viimeksi näitä jätteitä kuskailtu keräykseen.

Tällä kertaa keräkseen jäivät hajonnut kännykkä, sen akku, muutamat risat piuhat, pieni elektorniikkalelu ja vanhat kynsilakat (nekin luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi, jos pullo ei ole täysin tyhjä tai sisältö kokonaan kuivunut, kts. Jätkä-jätelajihaku).

Fredrikintorilla oli melkonen hulina, kun ihmiset toivat paikalle vanhoja tietokoneita ja muuta elektroniikkaa, televisioita, energiansäästölamppuja ja kaikkea muuta, joka ei kuulu sekajätteeseen.

Keräysautot aloittivat kiertämisen tänään. On siis vielä hyvät mahdollisuudet, että jos asut pääkaupunkiseudulla, niin lähiaikoina lähistölläsi pysähtyy tällainen kierrätysmahdollisuus.

Ongelmajätettähän kutsutaan nykyisin vaaralliseksi jätteeksi. ”Terminä vaarallinen jäte kertoo paremmin, mistä on kyse. Se vastaa myös kansainvälistä termistöä”, kampanjasivut kertovat.