Kulutusjuhlan kevätvierailu suuntautui Kuluttajaliittoon viime viikon keskiviikkona. Siellä toiminnanjohtaja Juha Beurling kertoi liiton toiminnasta, taustoista, projekteista ja rahoituksesta.

Merkittävät osat Kuluttajaliiton toimintaa on yhteiskunnallinen vaikuttaminen neuvontatyö. Kuluttajaliitolla on projekteja mm. ruokaan liittyen, ja yksi iso osa on asumiseen liittyvä neuvonta. Liiton rahoituksesta suurin osa tulee valtiolta, mutta myös RAY ja erilaiset pienet puroset tuovat rahaa toimintaa. Lisäksi tietysti liitto saa jäsenmaksuja.

Kuluttajaliiton jäsenet saavat jäsenpalvelut veloituksetta. Liitolla on paikallisyhdistyksiä, jotka toimivat varsin itsenäisesti.

Kulutusjuhla päätti kevätkokouksessaan hakea Kuluttajaliiton paikallisyhdistykseksi. Tavoitteena on, että näin Kulutusjuhla saa toimintaansa vakautta sekä laajempia mahdollisuuksia eri toimintoihin sekä vaikutusmahdollisuuksia, kun yhteistyötä voidaan tehdä Kuluttajaliiton kanssa.

Jos Kuluttajaliitto hyväksyy Kulutusjuhlan paikallisyhdistyksekseen, niin ihan heti tämä ei tällä sivustolla eikä yhdistyksen jäsenille näy mitenkään.

Mutta jatkossa yhdistyksen jäsenet saavat mm. mainitut Kuluttajaliiton neuvontapalvelut sekä Nappo-lehden. Jonkinlaisia paineita yhdistyksen jäsenmaksun korottamiseen voi kohdistua. Mutta näihin palataan aikanaan.

Ja Kulutusjuhla ry:n jäseneksihän voi liittyä täyttämällä lomakkeen ja maksamalla 10 euron jäsenmaksun. Jäsenet ovat toiminnan kannalta tietysti tärkeitä.