Kulutusjuhla

Kodinkonemyyjä vähätteli energiatehokkuuden merkitystä, koska sähkö on Suomessa niin halpaa

Harry Edelman hämmästelee kodinkonemyyjän asennetta: ”Ostin uuden astianpesukoneen. Varmistelin myyjältä koneen olevan varmasti A-energialuokkaa. Myyjä totesi näin olevan. Samaan hengenvetoon hän vakuutteli sähkön hinnan merkityksettömyyttä, koska sähkö on Suomessa niin halpaa! Olisiko suuren kodinkoneketjun megamyymälän henkilöstökoulutuksella keskeinen rooli pyrkiessämme kohti energiatehokkuutta? Pitäisikö sähkön hinta kolminkertaistaa viiden vuoden määräajaksi ohjaten tuotto energiatehokkuuden ja uusiutuvien energiaratkaisujen edistämiseen?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Tämä sattui myös minulle. Myyjä suositteli konetta, jossa energiankulutus oli melkein kaksinkertainen katselemaani malliin verrattuna. Kun sanoin, että sähkölaskuni on muutenkin suuri mm. pöytäkoneiden ansiosta, myyjä totesi että ”eipä tuo kulutusero niin suuri ole vuositasolla”. Ai ei ole vai..? Laskin nopeasti, että kyseessä olisi ainakin satasen ero!