Kulutusjuhla

Perunajauholla voi korvata kuivashampoon

Hosuli on testaillut kuivashampoita ja myös perunajauhoja samaan tarkoitukseen: ”En ole vielä törmännyt yhteenkään luonnonkosmetiikan kuivashampoohon, vaikka sellainen olisi varmasti helppo tehdä. Kuten kuvasta näkyy, pääraaka-aine on peruna (tai jokin muu tärkkelyspitoinen asia). Muut ainesosat ovat todistetusti vähemmän tärkeitä. Eräänä epätoivoisena hetkenä – likainen tukka, kuivasampoo loppu, hieno konsertti alkaa puolen tunnin päästä – nimittäin ripottelin perunajauhoa päähäni. Se toimi! Hiuksista tuli puhtaan tuntuiset ja helposti käsiteltävät, rakennetta riitti.

Halvemmalla siis pääsisi, kun käyttäisi ehtaa perunajauhoa. Sen käyttöliittymä vain on vähän hankala, ja tuloksena on sotkuinen kylppäri.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Toimii, olen itsekin käyttänyt.

    Lushilla on ainakin kuivashampoo, jota moni on kehunut. Siinä on muistaakseni jotain tärkkelystä (maissi-?), magnesiumia ja pari muuta ainesosaa. Eli siinäkin se ”perunajauho” taitaa olla olennaisimmassa osassa.

  2. Olen kerran kokeillut perunajauhoja, kaupallisia kuivashampoita en.

    Ei se helppoa ollut, ei nopeaa. Eikä lopputuloskaan kovin puhtaan oloinen. Pitkien hiusteni harjaamiseen meni ikuisuus, ja sittenkin perunajauho jotenkin tarrautui päänahkaan hyvin tiukasti. Lisäksi olisi pitänyt jo ennakkoon tajuta, ettei jauhot ja tummat hiukset vain ole kovin hyvä idea.

    Pipo päässä sitten menin sen illan.