Kulutusjuhla

Veronpalautusrahoilla taidetta kotiin

Jenni on päätynyt taiteenostajaksi: ”Tein muutama vuosi sitten hauskan tempun ja sijoitin veronpalautuksina saamani rahat taiteeseen. Ostin myös toissa vuonna joulun kynnyksellä kotiin uuden taulun. Kun tänäkin syksynä törmäsin ihastuttavaan taideteokseen, tuumasin, että tästähän voisi tehdä perinteen. 🙂 Siis että veropalautuksilla hankkisi jonkun taulun tai taideteoksen. Nukuin parin yön yli ja heräsin eilen se taulu edelleen mielessäni ja päätin ostaa sen.

Uusi tauluni on tunnetun suomalaisen graafikon Tapani Mikkosen teos nimeltä Love 1. Siinä kolahti jotenkin kaikki. En yleensä ole mikään kukkataulujen fiilistelijä, mutta tässä teoksessa hurmasivat värit, boheemin rönsyilevä kimppu ja jotenkin vain tuo tunnelma.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Taiteesta en tiedä paljon mitään, mutta veronpalautuksista tiedän sen, että ne eivät ole mitään ilmaista rahaa valtiolta vaan ainoastaan osoitus siitä, että veroprosentti on ollut turhan suuri. Näin ollen esimerkiksi joulubudjetin suunnittelu veronpalautusten varaan on ehkä jokseenkin hölmöä.