Kulutusjuhla

Varmuuden vuoksi varalla elintarvikkeita ja päivittäistavaroita

Arkijärjen Jenni kyselee, millaisia tavaroita muilla on varastossa varmuuden varalta: ” Onko tehokkaampaa, ettei kodissa säilytellä mitään ylimääräistä, vaan tavaroita ostetaan vain silloin kun niitä tarvitaan? Vai onko käytännöllisempää pitää varalla tiettyjä asioita, jottei niiden loppuessa tarvitse heti rynnätä kauppaan?

[- – -] Yritän aina järjestää niin, että arkielämän kannalta olennaiset tavarat eivät pääse kovin helposti loppumaan. Tämä tarkoittaa, että esim. vessapaperia, talouspaperia, käsisaippuaa ja monia ruoka-aineita on aina kaapissa odottamassa. Niitä myös hankitaan lisää ennen kuin edelliset loppuvat. Yritän tällä tehdä elämästä mahdollisimman helppoa ja mukavaa.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. On tietysti mukavaa, että arki on helppoa. Kirjoittajalta on kuitenkin jäänyt täysin huomioimatta varmuusvarastojen tärkeys – jäykähköstä nimestä huolimatta sehän vain tarkoittaa, että jokaisessa kodissa olisi järkevää olla tarpeeksi elintarvikkeita ja muita tarpeellisia tavaroita 1-2 viikon poikkeusolosuhteita varten.

    Tästä näkökulmasta se, että kaapit ovat ”täynnä tavaraa” on ainakin elintarvikkeiden osalta erittäin järkevää (ellei se johda ruoan turhaan poisheittämiseen).

  2. Samaa mieltä kuin TT. Eikä nyky-yhteiskunnassa ”poikkeusolosuhteita” tarvitse kauan etsiä. Lakko tai muut kaupan valikoimiin vaikuttavat häiriöt, kunnon flunssa joka kaataa perheen sängyn pohjalle…on hyvä jos elämä ei mene sekaisin siitä ettei pääse päivittäin täydentämään varastojaan. Myös pelastustoimi ja pelastusalan keskusjärjestö suosittelevat kotivaran pitämistä yllättävien tilanteiden varalta.

    Meillä on aina kaikkea varastossa ja paljon. Siitä ei seuraa muuta vaivaa, kuin että ruokalistat pitää suunnitella sen mukaan että varasto kiertää eikä tavara vanhene.