Kulutusjuhla

Kahvikupillisen saa 0,50 eurolla Helsingissäkin

Viime vuoden puolella Kuningaskuluttaja etsi Suomen kalleinta ja halvinta kahvia. Kallein löytyi Helsingistä, halvin Turun Kupittaan Citymarketista.

Mutta kuten usein on tuotu esiin, niin pelkkä kupillisen hinta ei ole kovin hyvä vertailukohde. Itse harvoin haluan ostaa vain sen pelkän kahvin, ja pahasta kahvista en haluaisi maksaa mitään.

Kuppini oheen haluan nimittäin usein myös mukavan ympäristön ja mahdollisuuden ostaa jotain hyvää syötävää. Haitaksi ei ole sekään, jos samalla hinnalla voin lukea lehtiä.

Toisaalta hyvä erikoiskahvi maistuu välillä sellaisenaan.

Nykyisin yksi vakiokahvipaikkani täällä Helsingin eteläisessä kantakaupungissa on perhetalo Betanian kahvila. Siellä kahvi tai tee maksaa 0,50 euroa, pulla tai hyvä täytetty sämpylä euron. Paikassa voi lukea lehtiä tai istuskella muuten vaan.

Itselleni syy mennä Betaniaan on vauva, koska Betaniassa on toimintaa lapsille. Lapsille on varattu toinen huone, joten muut asiakkaat saavat olla rauhassa ilman joukon mekastusta.

Kahvila on auki klo 9-14, joten en sinne normiarjessa ehtisi. Kahvila myös sijaitsee hieman vakiokulkureittieni ulkopuolella, joten satunnaisesti en sinne noin vain piipahda.

Hienoa, että täällä omilla nurkillani saan halutessani halvan kahvin ja juustosämpylän. En silti järkyty, jos joudun maksamaan kupillisestani jossain toisaalla pari euroa.

Perhetalo Betaniassa juustosämpylä ja kahvi maksavat 1,50 euroa. Luettavana löytyy niin päivän Hesari kuin aikakauslehtiä.

Perhetalo Betaniassa juustosämpylä ja kahvi maksavat 1,50 euroa. Luettavana löytyy niin päivän Hesari kuin aikakauslehtiä.

2 Comments

 1. Minäkin käyn kerran tai pari viikossa Betaniassa. Sijainti on oikein sopiva, mutta kiinni se tosiaan menee turhan aikaisin. Siksi sinne ei kovin usein ehdi.

  On silti epäreilua verrata tuota kaupallisiin kahviloihin, jotka joutuvat pyörimään omillaan. Betania on kuitenkin kaupungin toimintaa.

  Betaniaakin halvemmalla kahvit saa esimerkiksi Palojoensuun läheltä, Enontekiön ja Muonion rajamailta. Siellä on matkamuistomyymälä, jossa munkkikahvit maksavat 50 senttiä. Ei kyllä tule usein käytyä, kun matkaa on aika pitkälti. Ja Ikeassakin on pulla ja kahvi 50 senttiä, jos on Family-kortti. Mutta noissa molemmissa halvat kahvit ja teet ovat toki vain houkutuskeino, jonka varjolla halutaan saada kaupaksi jotakin muuta.

  • Tarkoitukseni ei ollut suoraan verrata kaupallisiin kahviloihin, siksi laitoin sen, että jossain toisaalla voin maksaa kahvistani moninkertaisesti. Eli kuten mainitsin, niin eri tilanteissa kahvilan valintaan vaikuttavat eri seikat: pelkkä halpa hinta ei saa kulkemaan pitkää matkaa, kuten kommentoit.

   Betania ei todellakaan toimi samoilla periaatteilla kuin peruskahvilat, eikä vertailu ole sitä kautta reilua. Mutta halusin vain tuoda esiin, että Helsingissäkin on mahdollisuus halpaan kahvitteluun, jos sitä kaipaa.

   Mutta jos haluan esimerkiksi herkkupuustin, niin sitten suuntaan Aquamarineen: http://kulutusjuhla.fi/2012/02/helsingin-paras-korvapuusti-cafe-aquamarinessa/
   Ja usein juon soijamaitoon tehdyn cappuccinon Kaffecentralenissa. Tai sunnuntaisin kävellään Caruseliin. Tai kesällä istutaan Fredantorin Suksiissa. Tai nautitaan suklaacroissant kahvin kera Crustumissa.
   Kunhan saan aikaan, niin pitää kirjoittaa näistä muista kahviloista!