Kulutusjuhla

Vanha pankkitili sai kaivelemaan pankkikirjan ja omaa muistia

pni sai pankista puhelun, joka paljasti, että hänellä on tili, jonka kuvitteli jo lopettaneensa: ”En muista mitä yrittivät myydä, mutta siinä lyhyen jutustelun aikana kävi ilmi, että minulla on tässä kyseisessä pankissa rahaa tilillä. Hämmentävää, koska olin varma, että ei ole. Että olin lopettanut tilini jo 1998.

Kävin sitten pankin konttorissa höpöttämässä virkailijan kanssa. Kyllä, tili on olemassa, siellä on noin satasen verran rahaa. Tilin tyhjentämiseen tarvitaan pankkikirja. Jos ei pankkikirjaa löydy, saa rahat jollain toisellakin systeemillä tililtä, mutta se maksaa 50 euroa. Tunsin itseni yllättäen hyvin motivoiduksi.[- – -]
Pankkikirjaa plärätessäni muistin sitten miten olin käyttänyt pankkikirjallista tiliä pitkään jemmatilinä johon helposti pystyi siirtämään rahaa, mutta josta nostaminen ei ollut niin helppoa: pankissa käyminen on yhtä jonottamisen tuskaa. Lopetin tilin aktiivisen käytön kun pankista rupesi tulvimaan ärsyttäviä viestejä joiden sisältö oli lähinnä se, että pankkikirja on vanhanaikainen ja, että pankkikortti on jo keksitty. Silloin olen nostanut hiukan isomman summan rahaa ja tilille jäi hilut pohjalle. Samalla olen varmaan pyyhkinyt muistini.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Sama tilanne nyt armon vuonna 2013. Sanoivat että tilin lopettaminen järjestelytililtä maksaa n : 200,- €. Aika paljon. Sen sanoi myös puhelimella, kun soittivat OPsta että tällaininen lapsuuden aikainen (n 40v, sitten avattu) tili minulla on olemasssa. Että ainakin sen verraan on mässiä talletettuna että se kannataa lopettaa.
    Ja että tilille on tullut pieniä summia vuosien varrelta ainakin Teostosta, nuoruuden aikaisen musiikki touhuilun ansiosta. Kukaan vaan ei ole ollut pankista minuun asiasta aiemmin yhteydessä. Sen sijaan se että ao. tilille on tullut sähköyhtiön (TurkuEnergia Oy) palautus maksuja, viimeksi vuonna 2006. Sitä ei ymmärrä? En ole antanut tällaista tilinroa heille takuulla, vaan ovat itse kaivaneet sen jostain jollain ilveellä. En ole koko tilin olemassa oloa muistanut 30v vuoteen.
    Ei kuitenkaan suostunut kertomaan puhelimella OP.sta soitettaessaan että kuinka paljon.
    Miten nyt edetä, kyseistä pankkikirjaa kun ei löydy sitten mistään, miksen voi ottaa vaan rahoja ja sanoa kiitos ja Hyvää Joulua !

    • Oho, no jopas on tilanne! Kylläpä tilit saavat rauhassa maata pitkiä aikoja, ja käsittämättömiä summia pankit pyytävät siitä, että saisi rahansa sieltä pois.