Kulutusjuhla

Apteekkiin unohtuneesta luottokortista soitettiin muutamassa minuutissa

Tänään olin kävellyt muutaman minuutin apteekkiasiointini jälkeen, kun puhelin soi.

”Luottokunnasta hei. Soittivat Punavuoren apteekista, että Visa-korttisi on jäänyt sinne. Voit noutaa sen, kunhan henkilöllisyystodistus on mukana.”

Kiitin ilahtuneena. En tietysti ollut edes tajunnut, että korttini oli unohtunut lukulaitteeseen.

Kiitin myös apteekissa, kun hain korttini takaisin. Nopea reagointi on hyvää asiakaspalvelua.

Olisihan saattanut kohta olla jossain toisessa kaupassa ja huolestua, kun kortti on kadoksissa. Sitten olisin soittanut sulkupalveluun ja joutunut odottamaan uutta korttia monta päivää.

Näitä korttiunohduksia varmaan sattuu nykyisin muillekin hajamielisille. Ilmeisesti lukulaitteissa ei ole toimintoa, jonka ansiosta laite piippailisi, jos kortti jää maksun jälkeen tavallista pidemmäksi aikaa laitteeseen.

High contrast Visa card
Kuva: MoneyBlogNewz/Flickr

2 Comments

  1. Kyllä noita on, jossain kaupassa/-ketjussa on jopa sellainen kassasysteemi että kuittia ei saa lopetettua ennen kuin asiakas on ottanut korttinsa pois lukijasta ja sen vuoksi myyjä joutuu sitten selkeästi oman työnsä hidastumisesta närkästyneenä mainitsemaan asiasta. 😀

    Mutta tuo on siis täysin softa- tai päätekohtainen ominaisuus, itse olen käyttänyt Luottokunnan tarjoamia PC-liitännäisiä Ingenico-päätteitä ja ne pari mallia joiden kanssa olen enemmän touhunnut ovat ainakin alkaneet piipata jos kortti jää maksutapahtuman jälkeen useammaksi sekunniksi lukijaan.

    • Ok, kiitos tiedosta! Noita päätelaitteita on käsittääkseni kymmenittäin, joten nyt sitten kohdalleni sattui malli, joka ei piippaillut. Pyrin jatkossa toimimaan niin, ettei tarvitse testata, löytyykö kyseistä ominaisuutta 🙂