Kulutusjuhla

Lauantai on viikon iltapäivistä stressaavin

Arkiset iltapäivät eivät stressaa niin paljon kuin lauantain iltapäivä. Näin kuulin Taustapeilin Pyöreästä pöydästä, kun tutkija Mika Pantzar kertoi sydämen sykettä mitanneesta hyvinvointikartoituksesta.

Pantzarin mukaan lauantaina kello 14 stressataan enemmän kuin arkipäivinä vastaavaan aikaan. Hän mainitsi, että monethan ovat juuri tuolla hetkellä ostoksilla.

Onhan se stressaavaa, jos joutuu kauppaan tungeksimaan samaan aikaan lukuisten muiden kanssa. Etsimään haluamiaan tuotteita ja pähkäilemään, onko kaikki tarvittava hankittu. Ja mitäs itse asiassa maanantaina syötäisiin?

Mainitun hyvinvointikartoituksen oli tehnyt Firstbeat oy. Nettisivuilta ei löydy tarkkaa tietoa näistä stressinvaihtelun ajankohdista, mutta mainitaan se, että hyväkuntoiset palautuvat stressistä selvästi paremmin kuin liikkumattomat.

Eli siis ehkä tänään klo 14 lähden ennemmin kävelylle kuin kauppaan?

Muokkaus seuraavana päivänä: juttua tarkennettu ja

2 Comments

  1. Lauantai klo 14 ollaan vielä petissä lukemassa kirjaa tai juuri noustu aamupalalle. 😀

  2. Ja jotkut meistä ovat lauantaina klo 14 myymässä niille ostoksilla olijoille niitä tavaroita. 🙂