Ns. Posti-ninjoihin liittynyt kommentointi (lue lisää esim. Katleenan blogista) on saanut Postin selvittelemään ongelmakohtia. Miksi niin monista tuntuu, että pakettien jakaja ei ole soittanut ovikelloa ja tuonut postia, vaan vain on tiputtanut lapun ”Nouda postista”? Yksi selitys on Postin mukaan Maksikirjeen ja saapumusilmoituksen teksteissä: ”Yksi sorviin joutuva tuote on Maksikirje, mikä ei siis nimensä mukaisesti ole paketti. Paksu Maksi on saatava takaisin sopiviin mittoihin, sillä se on aikojen saatossa kasvanut yli äyräiden. Nyt Maksille luvataan matka postiluukkuun tai -laatikkoon asti, JOS sen voi niihin jättää. Siis jos se mahtuu. Lähettäjä tai vastaanottaja ei aina ehtoja tule lukeneeksi tai voi tietää kirjeen paksuuden merkitystä, mutta postinjakaja tietää. Niinpä Posti-ninja jättää vain saapumisilmoituslapun. Mutta…

Moka löytyi myös saapumisilmoituksessa olevasta sanamuodosta. Siitä saa helposti mielikuvan, että tuhti kirje on ollut reitillä postinjakajan mukana, vaikka se odottaa noutamista kotipostissa. Lopputulos on, että asiakkaan odotukset eivät aina täytykään.

Teemme parasta aikaa muutakin kuin sorvaamme Maksikirjettä ja skarppaamme viestejä. Tarkennamme palveluun liittyviä ohjeita ja käymme ne läpi porukalla, jotta kaikkialla Suomessa palvelu hoidetaan samalla tavalla, tasapuolisesti. Muutos ei varmasti tapahdu kerralla ja sormia napsauttamalla, mutta suunta ja päämäärä ovat selvät.” (Mari Koo)