Kulutusjuhla

Ikea-tuotteita myydään paljon ja kalliilla netin kierrätysryhmissä

Exme tekee hankintoja Facebook-ryhmien kautta: ”Huonekalujen myyntiryhmien silmiinpistävä piirre on, että kaikki myyvät Ikeaa. Siis kaikki. Ja niiden hinnat ovat käytettyinä samaa tasoa kuin uutena. Tuollaisen pöydänkin, jonka sain eilen, olisin voinut ostaa käytettynä huonekaluryhmästä 6 €:lla (uutena Ikeasta 4,99 €). Siinä on kierrätysaate kovilla, kun tietää saavansa uuden halvemmalla. Kuinka innokas kierrättäjä olenkaan, kysyin itseltäni, mutta onneksi löysin samanlaisen sitten maksutta.

Sen lisäksi, että melko uutta Ikeaa (osassa ilmoituksia lukee “ostettu 2 kk sitten, käyttämätön”) myydään valtavia määriä, sitä myös etsitään näissä ryhmissä. Puolet ilmoituksista on Ikean huonekalujen myynti-ilmoituksia, toinen puolet ostohalukkuusilmoituksia.

Se on jotenkin hullua, koska itse hankin huonekalut eliniäksi. Hyvä on, ostin vuosi sitten työpöytäni nimenomaan sieltä Ikeasta, mutta ostin senkin eliniäksi.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Olen havainnut ihan saman, kun olen liittynyt paikkakuntani huonekalujen osto-/myyntiryhmään. 80% tuotteista Ikeaa. 90% tuotteista ylihintaisia. Itsellänikin kyllä on siellä ikealainen kirjahylly myynnissä, kun pieneen asuntoon ei mahdu moisia kalusteita. Ilmeisesti se on kuitenkin väärää sarjaa (tai kallis), kun ei mene kaupaksi. 😀