Kulutusjuhla

Pakettilähetin odottelu turhauttaa

pni on turhautunut odottelemaan tuntitolkulla paketteja kotona ja tekee ehdotuksen paremmasta järjestelmästä: ”Toki ymmärrän, että on vaikea arvioida koska pakettilähetin jakeluauto ehtii tasan tähän minun kadulleni ja ovelleni, mutta tuntuu jotenkin kohtuuttomalta, että saadakseni pakettini, en voi oikeastaan kotoa lähteä minnekään kuuteen tuntiin. Toimitus tapahtuu joskus klo 10–16 välisenä aikana. Kuuden tunnin tarkkuus. Mitäpä sitä tässä nyt tällä säällä muutakaan, kuin istua odottamassa pakettia jossain mistä pääsee ottamaan lähetyksen vastaan niinkin vauhdikkaasti, etteivät ehdi lähteä kiireessään pois.

Tässä on selkeästi jonkinlainen palvelun mentävä aukko. Eikö nämä kauppojen alati lisääntyvät pakettipalvelut tai postien uudet pakettiautomaatit voisi tässä jotenkin toimia buffereina? Olisi joku paikka jonne ohjata kotiovelle tuleva paketti, silloin kuin tuota kuuden tunnin tarkkuutta toimitukselle ei oikein saa sovitettua päivän muihin menoihin.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Tuon voisi myös nähdä haasteena paikallisille yrittäjille. Itse olen tilauttanut pitkään pakettini työpaikkani vastaanottoon jossa respavirkailija kuittaa kuriiripaketin ja käyn sen sitten nappaamassa mukaani työpäivän jälkeen joten voisi kuvitella että esim jokin paikallinen kahvila tai ruokakauppa voisi itsenäisesti alkaa tarjoamaan vastaavaa vastaanottopalvelua ?

  2. Kahvilaan – sillä puheella, että ostat kahvit kun haet paketin. Ns. win-win?

  3. Muistaakseni Itellalta tulee kotiin asti tilatut tavarat niin, että edellisenä päivänä tekstari: ”Tuomme tavaranne huomenna klo 17.34-19.58 välisenä aikana. Kuljettajamme soittavat n. puoli tuntia ennen tuloaan.” Olen tykännyt kovasti. Saattoi olla joku muukin kuin Itella.